Γιγάντιο ψάρι, που προμηνύει καταστροφή, εντοπίστηκε στην Αδριατική Θάλασσα

TOP STORIES

Υπάλληλος του φυσικού καταφυγίου Catalina Island (Καλιφόρνια) με σώμα ζώνης. Φωτογραφία: nationalgeographic.com

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, στην Αδριατική Θάλασσα εντοπίστηκαν βασιλιάδες ρέγγας, σπάνια γιγάντια ψάρια που «προμηνύουν καταστροφές». Οι Sarajevo Times γράφουν σχετικά με αναφορά στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας και Αλιείας της Κροατίας.

Λόγω της σπάνιας εμφάνισής τους στην επιφάνεια του νερού, οι βασιλιάδες της ρέγγας καλύπτονται από τη σκοτεινή δόξα των προάγγελων φυσικών καταστροφών, όπως ένα τσουνάμι ή ο σεισμός. Αυτή τη φορά, τρία νεκρά ψάρια βρέθηκαν στην ακτή, το μικρότερο ήταν ζωντανό. Αυτό το ψάρι εντοπίστηκε στην Αδριατική μόνο τρεις φορές. Το ινστιτούτο σημειώνει ότι σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, κυρίως στο δυτικό τμήμα της, έχουν καταγραφεί μόνο περίπου 60 συναντήσεις με αυτό το είδος ψαριού.

Τα ψάρια της ζώνης θεωρούνται ένας από τους πιο ασυνήθιστους εκπροσώπους της υποβρύχιας πανίδας του Παγκόσμιου Ωκεανού. Έχουν σώμα που μοιάζει με φίδι, το οποίο σε ορισμένα άτομα μπορεί να φτάσει τα 11 μέτρα. Τρώνε πλαγκτόν, μικρά ψάρια και κεφαλόποδα, μοιάζοντας να «επιπλέουν» κάθετα τις περισσότερες φορές.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………………..