Ρωσσία και Κίνα θέλουν να τοποθετήσουν ένα πυρηνικό εργοστάσιο στη Σελήνη

Technology

Γιούρι Μπορίσοφ. Φωτογραφία: Vladislav Shatilo / RB
Η Ρωσσία και η Κίνα εξετάζουν το ενδεχόμενο εγκατάστασης πυρηνικού σταθμού στη Σελήνη. Ο επικεφαλής της Roscosmos, Γιούρι Μπορίσοφ, το ανακοίνωσε στον μαραθώνιο «Knowledge.First» στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νέων στο Σείριο.
«Σήμερα εξετάζουμε σοβαρά ένα έργο κάπου στο τέλος του 2033-2035, παράδοση και εγκατάσταση στη σεληνιακή επιφάνεια μαζί με τους Κινέζους συναδέλφους μας ενός σταθμού ηλεκτροπαραγωγής. Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή πρόκληση. Όπως καταλαβαίνετε, όλα πρέπει να γίνονται αυτόματα, χωρίς ανθρώπινη παρουσία, χρησιμοποιώντας ρομποτικά μέσα, γιατί αυτό είναι ακτινοβολία». – είπε ο Μπορίσοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα «οι εργασίες για την εξερεύνηση της Σελήνης… συνδέονται με την Κίνα» και έχει ήδη υπογραφεί συμφωνία για κοινή εργασία στο σεληνιακό πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει η EADaily , το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας (WYF) πραγματοποιείται από 1 έως 7 Μαρτίου στην ομοσπονδιακή επικράτεια του Σείριου στην επικράτεια του Κρασνοντάρ με διάταγμα του Ρώσσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν . Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι το ομοσπονδιακό πρακτορείο Rosmolodezh.

……………………………………………………………………………………………………