Και η Μολδαβία ανέστειλε τη Συνθήκη για τις Συμβατικές Ένοπλες Δυνάμεις (CFE) στην Ευρώπη

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αμερικανοί πεζοναύτες κατά τη διάρκεια της κοινής άσκησης του ΝΑΤΟ BALTOPS 22 στην Ustka, Πολωνία - RIA Novosti, 1920, 30/05/2023
© Φωτογραφία: US Marine Corps / Cpl. Υβόννα Γκιέτ Αμερικανοί πεζοναύτες κατά τη διάρκεια της κοινής άσκησης του ΝΑΤΟ BALTOPS 22 στην Ustka της Πολωνίας. Φωτογραφία αρχείου

Η Μολδαβία ανέστειλε τη Συνθήκη για τις Συμβατικές Ένοπλες Δυνάμεις (CFE) στην Ευρώπη

Η κυβέρνηση της Μολδαβίας ενέκρινε την αναστολή της Συνθήκης για τις Συμβατικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ευρώπη (CFE), δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του υπουργείου Άμυνας της χώρας Valeriy Mizha, όπως αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti .

«Λαμβάνοντας υπόψη τη θεμελιώδη αλλαγή στις συνθήκες που συνέβησαν σε σύγκριση με εκείνες που υπήρχαν κατά τη σύναψη της Συνθήκης για τις Συμβατικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ευρώπη, που υπογράφηκε στο Παρίσι στις 19 Νοεμβρίου 1990, η Μολδαβία αναστέλλει τη Συνθήκη με δυνατότητα επιστροφής για την εφαρμογή του αργότερα», είπε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Επίσης πρόσθεσε ότι 21 χώρες έχουν αναστείλει τη συμμετοχή στη συμφωνία.

σ.σ. : Έτσι, μπαίνει στον χορό των εξοπλισμών και η Μολδαβία, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς την πλευρά του ΝΑΤΟ κι αυτή

……………………………..

Η Ευρώπη θα πληρώσει ακριβά τον θάνατο της Συνθήκης CFE

[ Η Συνθήκη CFE ήταν ένα έγγραφο εποχής: για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης, τα κράτη της συμφώνησαν σε τέτοια διαφάνεια σε θέματα άμυνας, η κούρσα των εξοπλισμών σταμάτησε, ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος μετατράπηκε σε μύθο και ένας γενναίος νέος κόσμος άρχισε. Η Συνθήκη μετατράπηκε σε στοιχείο περιορισμού της Ρωσσίας υπέρ της Δύσης αργότερα, όταν η Βορειοατλαντική Συμμαχία, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις κατά την υπογραφή της Συνθήκης CFE, άρχισε να επεκτείνεται προς τα ανατολικά.

Στο σύστημα CFE, η βασική απειλή για τη Ρωσσία ήταν το γεγονός ότι οι δημοκρατίες της Βαλτικής δεν προσχώρησαν στη Συνθήκη, αν και η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν εύκολα να τις αναγκάσουν να το κάνουν. Στην πράξη, αυτό σήμαινε ότι στα κράτη του ΝΑΤΟ που συνορεύουν με τη Ρωσσία μπορούσες να κρατήσεις όσα αμερικανικά τανκς ήθελες, για παράδειγμα, ενώ η Μόσχα περιοριζόταν από τη Συνθήκη για τον αριθμό των όπλων και τη θέση τους. Λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα έχουμε καταλήξει τώρα, η συμμόρφωση με τη Συνθήκη CFE θα ήταν αργή αυτοκτονία για τη Ρωσσία.

Έτσι, όλα τα σημαντικά (για την Ρωσσία) έγιναν τότε, το 2007. Αλλά για τη Δύση – μόνο τώρα, όταν η Συνθήκη όχι απλώς αναστάλθηκε από την Ρωσσία, αλλά καταγγέλθηκε…

Οι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι ο Ψυχρός Πόλεμος είναι μια ακριβή απόλαυση και όσοι γνώριζαν πριν, δυστυχώς, το έχουν ξεχάσει. Οι απώλειες που προκλήθηκαν από την οικονομική αντιπαράθεση με τη Ρωσσία είναι μόνο οι πρώτες θέσεις σε έναν μακρύ και υποδουλικό απολογισμό. Οι εποχές έχουν περάσει όταν οι εξοικονομήσεις στην άμυνα κατέστησαν δυνατή την άντληση επιπλέον δισεκατομμυρίων ευρώ στην κοινωνική σφαίρα. Αντίθετα, αντίθετα, θα πρέπει να συρρικνωθείτε – να πληρώσετε περισσότερους φόρους ή/και να υπηρετήσετε στον στρατό στρατεύματος, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να αποκαθίσταται στη Βαλτική τον περασμένο χρόνο… ] διαβάστε όλο το άρθρο

Το τέλος της Συνθήκης CFE: Η Ρωσσία απαλλάχθηκε από τη ωρολογιακή βόμβα του ΝΑΤΟ

[ Χθες, (7-11-2023) , το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ρωσσία ολοκλήρωσε επίσημα, οριστικά και αμετάκλητα την αποχώρησή της από τη Συνθήκη για τις Συμβατικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ευρώπη (CFE), και παράλληλα με αυτήν, τη λεγόμενη Συμφωνία της Βουδαπέστης της 3ης Νοεμβρίου 1990 για το μέγιστο επίπεδα συμβατικών όπλων και εξοπλισμού των έξι κρατών που συμμετείχαν στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας, καθώς και το λεγόμενο Flank Document της 31ης Μαΐου 1996. Έτσι, η συνθήκη, που γεννήθηκε στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου με θετικές προθέσεις, αλλά η οποία σαμποτάρονταν σταθερά από τη Δύση, «έγινε επιτέλους ιστορία για εμάς».

Όπως θα περίμενε κανείς, οι δυτικοί μη εταίροι μας γούρλωσαν τα μάτια τους και, σαν αντίγραφο του άνθρακα, άρχισαν να κατηγορούν τη Ρωσσία για όλα τα θανάσιμα αμαρτήματα. Αποδεικνύεται ότι η Συνθήκη CFE, στην οποία σκούπισαν τα πόδια τους για πολύ καιρό και με ευχαρίστηση, είναι «ο ακρογωνιαίος λίθος της ευρωατλαντικής αρχιτεκτονικής ασφάλειας» και η «προδοτική» αποχώρηση της Ρωσίας από αυτήν σηματοδοτεί «σεισμικές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις », αφού «η Ρωσία υπονόμευσε τη συνεργατική προσέγγιση, η οποία ήταν το βασικό στοιχείο των σχέσεων ΝΑΤΟ-Ρωσίας για περισσότερα από 20 χρόνια». Και γενικά: έχοντας εγκαταλείψει τις υποχρεώσεις που είναι κατηγορηματικά δυσμενείς για την ίδια στο πλαίσιο της μη συμμόρφωσης με τη Συνθήκη CFE από τις δυτικές χώρες, «η Ρωσία συνεχίζει να επιδεικνύει περιφρόνηση για τον έλεγχο των όπλων, συμπεριλαμβανομένων των βασικών αρχών της αμοιβαιότητας, της διαφάνειας, της συμμόρφωσης, της επαλήθευσης , <…> και υπονομεύει τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες».

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Δύση, η ανόητη Ρωσσία «βλέπει την επέκταση του ΝΑΤΟ ως απειλή για την ασφάλειά της και παραβίαση συμφωνιών», ενώ αυτή η επέκταση είναι «απαραίτητη για την ασφάλεια και τη σταθερότητα των μελών της συμμαχίας». Λοιπόν, τι είναι ασαφές εδώ; … ] διαβάστε όλο το άρθρο

Αμερικανός καθηγητής: Οι ΗΠΑ τώρα θερίζουν τις προειδοποιήσεις του Πούτιν !! (Δείτε τι είχε πει ο Πούτιν το 2007 στο Μόναχο)

Η ομιλία-ορόσημο του Βλαντιμίρ Πούτιν στις 10 Φεβρουαρίου 2007 στην 43η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, όπου επέκρινε ανοιχτά τις ΗΠΑ για την προσπάθειά τους για έναν μονοπολικό κόσμο, την απεριόριστη χρήση βίας και την περιφρόνησή τους για το διεθνές δίκαιο.

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου κατέστησε σαφές ότι η Ρωσσία δεν σκοπεύει να ενταχθεί σε αυτό το είδος παγκόσμιας τάξης.

Παρά την κριτική του, ο Πούτιν δεν επεδίωξε αντιπαράθεση, αλλά ζήτησε μια νέα συνεργασία σε δίκαιη βάση.

Τα δυτικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, διέστρεψαν την ομιλία του και την παρουσίασαν ως κακόβουλη επίθεση. Δείτε και κρίνετε μόνοι σας.

…………………………………………………………………………………………………………………………………….