Τα αμερικανικά F-35 συμμετέχουν ενεργά σε αποστολές πάνω από την Ουκρανία – Υπουργός Άμυνας της Σιγκαπούρης

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

F-35 μαχητικό-βομβαρδιστικό. Φωτογραφία: Wilson Ring/AP

Αμερικανικά αεροσκάφη F-35 συμμετέχουν ενεργά σε αποστολές πάνω από την Ουκρανία. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Σιγκαπούρης Ng Eng Hen, αναφέρει το Bulgarian Military.

Σημειώνεται ότι σκοπός αυτών των αποστολών είναι να προσδιοριστεί η ακριβής θέση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, τα δεδομένα που λαμβάνονται στη συνέχεια μεταφέρονται στις χώρες του ΝΑΤΟ.

«Σε πρόσφατες ενέργειες, οι Ηνωμένες Πολιτείες κινητοποίησαν τα F-35 τους για να εντοπίσουν την ανάπτυξη ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων στο ουκρανικό έδαφος. Οι πληροφορίες που συλλέγονται διαδίδονται στη συνέχεια σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ». – είπε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Σιγκαπούρης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Στρατιωτικού Τμήματος της Σιγκαπούρης, το F-35 είναι μια «ηλεκτρονική ηλεκτρική σκούπα» ικανή να συλλέγει τεράστιο όγκο πληροφοριών, σημειώνει η δημοσίευση.

«Περιγράφεται από τον στρατό ως ηλεκτρονικές ηλεκτρικές σκούπες, το F-35 είναι εξοπλισμένο με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για να βοηθήσει στη συλλογή μιας μεγάλης ποικιλίας δεδομένων πληροφοριών… Με απλά λόγια, το F-35 είναι ένα πρόσθετο στοιχείο που προστέθηκε στο πολύπλοκο δίκτυο πλατφορμών και αισθητήρων που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από τις δυτικές χώρες με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες για να παρέχουν στην Ουκρανία κρίσιμες πληροφορίες», αναφέρει η δημοσίευση που αναφέρεται από το Bulgarian Military.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………….