Οι ΗΠΑ σβήνουν τα ίχνη τους στην Ουκρανία: Παραιτήθηκε η Victoria Nuland

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τζον Μπας. Απεικόνιση: Ιστότοπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ
Η Victoria Nuland θα αντικατασταθεί από μια κλασική καθαρίστρια

 

Η Victoria Jane Nuland , γνωστή ως Toria Nuland , γεννήθηκε το 1961 από τον Sherwin B. Nuland , έναν χειρουργό που γεννήθηκε από Εβραίους μετανάστες της Ανατολικής Ευρώπης από τη Βεσσαραβία , τότε μέρος της Ρωσσίας , με το επίθετο Nudelman . Ο Sherwin Bernard Nuland , γεννήθηκε ως Shepsel Ber Nudelman στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, από γονείς μετανάστες, τον Meyer Nudelman (Εβραίος επισκευαστής ρούχων από τη Μολδαβία, 1889–1958) και την Vitsche Lutsky ( Εβραία από τη Λευκορωσσία, 1893–1941).

Μετά την παραίτηση της Βικτόρια Νούλαντ, ο Τζον Μπας, επαγγελματίας αξιωματικός των πληροφοριών και διπλωμάτης, θα διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Konstantin Bondarenko αναφέρει αυτό στο κανάλι του στο Telegram.

«Η Βικτώρια Νούλαντ εγκαταλείπει τη θέση της. Φαίνεται να είναι εθελοντικό. Δεν θα είναι πλέον αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και δεν θα επιβλέπει πλέον το ουκρανικό ζήτημα. Αντικαθίσταται από τον σημερινό Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών για την Κυβέρνηση, Τζον Μπας . Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Επαγγελματίας αξιωματικός πληροφοριών και διπλωμάτης», γράφει ο Bondarenko.

Σημειώνεται ότι ο Μπας γεννήθηκε το 1964, είναι μαθητής και οπαδός του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Strobe Talbott . Το 1999, ήταν ένας από αυτούς που προώθησαν την ιδέα της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Κοσσυφοπεδίου, το 2009-2012 – Πρέσβης των ΗΠΑ στη Γεωργία («η παραμονή του στη Γεωργία σηματοδοτήθηκε από τη νίκη του Γεωργιανού Ονείρου και του Bidzina Ivanishvili , καθώς και η γρήγορη πτώση του Σαακασβίλι»). Από το 2012 έως το 2017 υπηρέτησε ως Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία.

«Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν κατέστειλε μια στρατιωτική ανταρσία και έπεσε σε ρήξη με την Ουάσιγκτον. Ο Ερντογάν ζήτησε τελικά την αποβολή του Μπας. Από το 2017 έως το 2020 υπηρέτησε ως Πρέσβης των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. Λοιπόν, αυτό που συνέβη στο Αφγανιστάν το καλοκαίρι του 2021 δεν αξίζει να το θυμίσουμε. Τώρα ο Μπας θα επιβλέπει την Ουκρανία… Όποιος διαβάσει τη βιογραφία του Μπας θα αναφωνήσει: «Ναι, αυτός είναι ένας κλασικός καθαριστής, του οποίου καθήκον είναι να καθαρίσει τα ίχνη του έγκαιρα. Θα είναι κατά κάποιο τρόπο ανησυχητικό να βλέπει κανείς στο γραφείο του Μπας ένα πορτρέτο του Βλαντιμίρ Ζελένσκι δίπλα στα πορτρέτα του Μιχαήλ Σαακασβίλι και του Ασράφ Γκάνι …» — συνοψίζει ο Μπονταρένκο.

Όπως μετέδωσε η EADaily , η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να παραιτηθεί τις επόμενες εβδομάδες. Ο άμεσος προϊστάμενός της, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Άντονι Μπλίνκεν, το ανακοίνωσε στις 5 Μαρτίου .

Έτσι, η Βικτόρια Νούλαντ, η οποία θεωρείται η κύρια αρχιτέκτονας της αντιρωσσικής πορείας και της ουκρανικής πολιτικής, κλείνει μια 35χρονη καριέρα αφότου μεταβιβάστηκε για διορισμό στη θέση της πρώτης αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών – η δεύτερη στην ιεραρχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

………………………..

Σχετικά …

Η Toria Nuland ως “πλανόδιος πωλητής Μαϊνταν(ού)” στο Κίεβο μια νύκτα… (βίντεο)

Nuland: Οι ΗΠΑ χαίρονται που το Nord Stream 2 έχει γίνει ένας «σωρός από μέταλλο στον πάτο της θάλασσας»

ΟΤΑΝ Ο ΛΥΚΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ “ΛΥΚΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ” … ΚΑΙ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΟΚΑΝΟ !!!

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ !!! ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΑ ΒΙΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ !!!

……………………………………………………………………………………………