Η πολιτιστική και θρησκευτική πρωτεύουσα της Ινδίας

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

Η Ινδία δεν είναι μόνο υψηλή τεχνολογία, Ταζ Mαχάλ, πλούσια χρώματα και οι αγελάδες.

Το μέρος είναι τόσο  ιερό για τους Ινδούς που λένε ότι  είναι ευλογία να πεθάνεις και να αποτεφρωθείς εδώ.  Υπάρχει ένα μέρος πάνω ακριβώς από το  Μανικάρνικα Γκατ, στον λατρευτικό χώρο μπροστά στον Γάγγη, που λέγεται “το σπίτι της Ειρήνης” και εκεί περιμένουν άνθρωποι να πεθάνουν. Βρίσκονται εκεί παρόντες από δύο εβδομάδες έως και πολλούς μήνες, μέχρι να πεθάνουν και να τους κάψουν στις όχθες του Γάγγη, και να τους πετάξουν στον ποταμό. Στο ίδιο ποτάμι  κάνουν μπάνιο, πλένουν τα ρούχα τους αλλά και  πίνουν και το νερό του ποταμού .

Πρόκειται για το Βαρανάσι, η “πόλη των ναών”, “η ιερή πόλη της Ινδίας”, “η θρησκευτική πρωτεύουσα της Ινδίας”, “η πόλη των φώτων”, “η πόλη της μάθησης” και “η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ινδίας”.

Σύμφωνα με τον Ινδουισμό αν αποτεφρωθείς στο Βαρανάσι δεν θα περάσεις από τα στάδια της μετενσάρκωσης, θα τα διακόψεις και θα γίνεις καθαρή ενέργεια. Οι αποτεφρώσεις νεκρών γίνονται 24ωρες το 24ωρο κάθε μέρα για πάνω από 3.500 χρόνια .

Σοκάρει η περιγραφή γνωστού Έλληνα που βρέθηκε σε αποτέφρωση στην Ινδία! “Κάθε εικόνα ήταν τρομακτική”

Δυστυχώς υπάρχει μεν η Τεχνητή Νοημοσύνη (στα χάλια της) , αλλά ακόμα δεν βρέθηκε η Θρησκευτική Νοημοσύνη…διότι  σπάσαμε τ’ αγάλματά των (Θεών μας) , γιατί τους διώξαμεν απ’ τους ναούς των…