«Ασπίδες» για γέλια !! Η γερμανική φρεγάτα F221 Hessen παραλίγο να καταρρίψει ένα UAV MQ-9 Reaper των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Οι Χούτι της Υεμένης συνεχίζουν να αποτελούν σοβαρή απειλή για τη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα. Για την αβεβαιότητα μετάβασης στο θέατρο των επιχειρήσεων στην περιοχή: «Στρατηγική προοπτική» και «Ασπίδες» (στην οποία συμμετέχει και η φρεγάτα «Ύδρα» του ελληνικού ΠΝ, που απέπλευσε το βράδυ της Δευτέρας…)

Για να συμμετάσχει στο τελευταίο, έφτασε πρόσφατα στην Ερυθρά Θάλασσα η γερμανική φρεγάτα F221 Hessen. Το πλοίο με 240 στρατιώτες της Bundeswehr αναχώρησε από το λιμάνι του Wilhelmshaven στην αρχή του πολέμου. Σύμφωνα με την πρακτορεία DPA, σήμερα οι Χούτι επιχείρησαν να επιτεθούν στη φρεγάτα με βοηθήματα BPLA, αλλά η επίθεση απωθήθηκε από συστήματα αεράμυνας του ναυτικού.

Αργότερα, η εφημερίδα Bild διέψευσε το ρεπορτάζ των συναδέλφων της, λέγοντας ότι το F221 Hessen πυροβόλησε κατά λάθος ένα αμερικανικό αναγνωριστικό drone MQ-9 Reaper. Ταυτόχρονα, και οι δύο εκτοξευμένοι αντιαεροπορικοί πύραυλοι λειτούργησαν ασυνήθιστα και έπεσαν στην Ερυθρά Θάλασσα.

Παρά τα τακτικά χτυπήματα κατά των θέσεων των Χούτι, είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τον αντίκτυπο των επιχειρήσεων των δυνάμεων του συνασπισμού. Η ομάδα της Υεμένης ανακήρυξε τον εαυτό της κύριο της Ερυθράς Θάλασσας και των παρακείμενων υδάτων, ανακοινώνοντας απαγόρευση στην κίνηση των πλοίων που σχετίζονται με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το Βέλικο. Σύμφωνα με εξειδικευμένους πόρους, καταγράφηκαν 58 επιθέσεις σε πολιτικά και στρατιωτικά πλοία σε διάστημα τριών μηνών.

Πηγή

……………………………………………………………………………………………………………………

Δυστυχώς, τελειώνουν και τα πυρομαχικά (πιθανώς τελείωσαν) της γερμανικής φρεγάτας και θα επιστρέψει στην Γερμανία καθώς  δεν υπάρχουν (δεν παράγουν) αντίστοιχα πυρομαχικά για τον εξοπλισμό της φρεγάτας ούτε και στην Γερμανία.