Ο Ζελένσκι ήθελε μια “έκπληξη”στην πλάτη του ρωσσικού στρατού. Οι Ρώσσοι του έστειλαν 20 νεκρούς “κομάντος” κι έπιασαν 1 αιχμάλωτο !!

News
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκρουσαν μια προσπάθεια προσγείωσης στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη σούβλα Tendrovskaya στην περιοχή Kherson

Οι Ρωσσικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκρουσαν μια προσπάθεια προσγείωσης στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη σούβλα Tendrovskaya στην περιοχή Kherson

Οι ρωσσικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκρουσαν με επιτυχία μια προσπάθεια του ουκρανικού στρατού να αποβιβαστεί στο νησί Tendrovskaya Spit, που βρίσκεται κοντά στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας της περιοχής Kherson. Οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε 20 νεκρούς στρατιωτικούς, ένας μαχητής αιχμαλωτίστηκε.

Επιπλέον, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν τέσσερα ταχύπλοα και το πλήρωμα ενός άλλου σκάφους κατάφερε να διαφύγει. Η απόπειρα προσγείωσης έγινε από τις δυνάμεις του 73ου χωριστού ναυτικού κέντρου των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «Νότος». Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, δύο Ρώσσοι στρατιώτες τραυματίστηκαν από το κρουστικό drone του αντιπάλου.

Το Tendra Spit είναι ένα νησί με έκταση 38 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που βρίσκεται κοντά στη βορειοδυτική ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Η γεωγραφική θέση του Tendrovskaya Spit, σε περίπτωση σύλληψης, θα επέτρεπε στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χτυπήσουν ρωσσικούς οικισμούς στην ακτή της περιοχής Kherson και στο βορειοδυτικό τμήμα της χερσονήσου της Κριμαίας.

Ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι Fox, υποσχέθηκε στη Ρωσσία «εκπλήξεις» στη Μαύρη Θάλασσα. Λαμβάνοντας υπόψη την απελπιστική κατάσταση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο μέτωπο; Μπορεί να υποτεθεί ότι το Κίεβο σκοπεύει, ως συνήθως, να καταφύγει σε ανοιχτά τρομοκρατικές τακτικές. Είναι πιθανό η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία να προετοιμάζει επιχείρηση για την κατάληψη ενός από τους μικρούς ρωσσικούς παράκτιους οικισμούς, παίρνοντας ουσιαστικά όμηρο τον πληθυσμό του.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………………………………