Η FSB απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες με χημικά όπλα στην περιοχή Zaporozhye

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
https://el.wikipedia.org/

Τρεις Ουκρανοί συνελήφθησαν στην περιοχή Zaporozhye για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης χρησιμοποιώντας παράγοντα χημικού πολέμου, ανέφερε το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της FSB .

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσσικής Ομοσπονδίας σταμάτησε μια προσπάθεια των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών να διαπράξουν μια τρομοκρατική ενέργεια στην περιοχή Zaporozhye χρησιμοποιώντας ένα ανάλογο ενός παράγοντα χημικού πολέμου σύμφωνα με την ταξινόμηση του ΝΑΤΟ BZ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης, οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τρεις πολίτες της Ουκρανίας. Η FSB εξήγησε ότι τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν από αυτούς αναπτύχθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία χημικών όπλων μαζικής καταστροφής.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα άρθρα «Ανάπτυξη, παραγωγή, συσσώρευση, απόκτηση ή πώληση όπλων μαζικής καταστροφής» και «Τρομοκρατική ενέργεια».

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής των στρατευμάτων ακτινοβολίας, χημικής και βιολογικής προστασίας, Igor Kirillov , δήλωσε ότι στα τέλη Ιανουαρίου βρέθηκε ένα ανάλογο της ουσίας BZ σε μια κρύπτη στη Μελιτόπολη . Αυτά ήταν μπουκάλια με την επιγραφή “Biosporin” στα ουκρανικά. Σύμφωνα με τον Kirillov, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν μια τέτοια τοξική ουσία εναντίον του ρωσσικού στρατιωτικού προσωπικού στις 19 Αυγούστου 2022.
Πηγή : RIA Novosti

………………

[ Ο βενζιλικός 3-κινουκλιδινυλεστέρας ( QNB ) (ονομασία IUPAC 1-αζαδικυκλο[2.2.2]οκταν-3-υλ υδροξυ(διφαινυλ)οξικός εστέρας · κωδικός στρατού των ΗΠΑ EA-2277 · κωδικός ΝΑΤΟ BZ · Σοβιετικός κωδικός Substance 78 ) είναι άοσμος και πικρής γεύσης στρατιωτικός παράγοντας ανικανότητας . Το BZ είναι ένας ανταγωνιστής των μουσκαρινικών υποδοχέων ακετυλοχολίνης των οποίων η δομή είναι ο εστέρας του βενζιλικού οξέος με μια αλκοόλη που προέρχεται από την κινουκλιδίνη.

Το BZ είναι μια λευκή κρυσταλλική σκόνη με πικρή γεύση. Είναι άοσμο και μη ερεθιστικό με καθυστερημένα συμπτώματα αρκετές ώρες μετά την επαφή…

Ως ισχυρός αντιχολινεργικός παράγοντας, το BZ προκαλεί ένα σύνδρομο επιδράσεων γνωστό ως αντιχολινεργικό τοξίδρομο : αυτές περιλαμβάνουν τόσο ψυχολογικές όσο και φυσιολογικές επιδράσεις, με το πιο αναπηρικό αποτέλεσμα να είναι μια κατάσταση παραλήρημα που χαρακτηρίζεται από γνωστική δυσλειτουργία , παραισθήσεις και αδυναμία εκτέλεσης βασικών εργασιών. Το σύνηθες σύνδρομο των φυσικών αντιχολινεργικών επιδράσεων είναι επίσης παρόν, συμπεριλαμβανομένης της μυδρίασης (δυνητικά σε σημείο προσωρινής τύφλωσης ), της ταχυκαρδίας , της αγγειοδιαστολής του δέρματος , της ξηροστομίας και της υπερθερμίας . Τα εύκολα παρατηρήσιμα συμπτώματα του αντιχολινεργικού τοξιδίου χαρακτηρίζονται περίφημα από το μνημονικό «Τρελός σαν καπελάς, κόκκινο σαν παντζάρι, ξηρό σαν κόκαλο και τυφλό σαν νυχτερίδα» (και παραλλαγές του). … ]

……………………………………………………………………………………………………………