Επίσημη επίσκεψη στη Ρωσσία πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Υεμένης

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργός Εξωτερικών και Υποθέσεων Συμπατριωτών στο Εξωτερικό της Υεμένης Ahmed bin Mubarak - RIA Novosti, 1920, 25.02.2024
Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης, Αχμέντ μπιν Μουμπάρακ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα το απόγευμα της Κυριακής, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Saba.

«Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Υεμένης, Αχμέντ μπιν Μουμπάρακ, αναχώρησε από την προσωρινή πρωτεύουσα Άντεν και κατευθύνθηκε στη Μόσχα για επίσημη επίσκεψη ως απάντηση στην πρόσκληση που έλαβε από τη ρωσική πλευρά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπιν Μουμπάρακ θα συναντηθεί με τους ομιλητές της Κρατικής Δούμας και του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Βιάτσεσλαβ Βολοντίν και Βαλεντίνα Ματβιένκο, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξέι Οβερτσούκ και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Διευκρινίζεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο πολιτικός σκοπεύει να συζητήσει τις σχέσεις των δύο φίλων χωρών και τρόπους ενίσχυσής τους, την κατάσταση στην Υεμένη και την περιοχή, τον ρόλο της Ρωσίας να βοηθήσει στην επίτευξη της ασφάλειας στη χώρα αυτή, καθώς και θέματα αμοιβαίας ενδιαφέρον.

Ο Αχμέντ μπιν Μουμπάρακ ανέλαβε την πρωθυπουργία στις 6 Φεβρουαρίου. Ο διορισμός του ακολούθησε μια επιδείνωση των οικονομικών επιδόσεων, την οποία ο προκάτοχός του Maeen Abdelmalik Said απέδωσε στη διακοπή των εξαγωγών πετρελαίου, το κύριο εισόδημα του προϋπολογισμού στα κυβερνητικά εδάφη , λόγω των επιθέσεων του Ansar Allah στα λιμάνια.

Η Υεμένη, η οποία έχει βυθιστεί σε εμφύλιες συγκρούσεις εδώ και εννέα χρόνια, έχει βιώσει μια εύθραυστη ηρεμία από τότε που η κυβέρνηση της Υεμένης και ο Ανσάρ Αλλάχ απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία στις 2 Οκτωβρίου 2022 για την παράταση της εξάμηνης εκεχειρίας. Τα μέρη της σύγκρουσης αναμενόταν να υπογράψουν έναν οδικό χάρτη για την ειρήνη στη Σαουδική Αραβία νωρίτερα αυτό το έτος, αλλά η διαδικασία ανεστάλη εν μέσω της επίθεσης των Χούτι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και των αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη.

Πηγή : RIA Novosti

………………………………………………………………………………………………………….