Πούτιν για “πυρηνικά στο διάστημα” : Κάνουμε μόνο ό,τι κάνουν οι άλλες χώρες και οι ΗΠΑ γνωρίζουν γι’ αυτό.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου κατά τη διάρκεια συνάντησης - RIA Novosti, 1920, 20.02.2024
© RIA Novosti / ΠΙΣΙΝΑ Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου κατά τη διάρκεια συνάντησης

Ο Πούτιν συζήτησε τη στρατηγική σταθερότητα, την Avdeevka και τα όπλα στο διάστημα με τον Σόιγκου

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δέχθηκε τον Σεργκέι Σόιγκου στο Κρεμλίνο, ο Πρόεδρος και ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσσίας, συζήτησαν την κατάσταση στη ζώνη ειδικής επιχείρησης μετά την απελευθέρωση της Αβντιέβκα, θέματα τοποθέτησης πυρηνικών όπλων στο διάστημα και στρατηγικής σταθερότητας.

Σχετικά με τη στρατηγική σταθερότητα

Ο Πούτιν είπε στη συνάντηση ότι η Ρωσσία δεν αρνείται καμία διαπραγμάτευση, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.
Παράλληλα, σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ολόκληρη η Δύση από τη μια ζητούν τη στρατηγική ήττα της Ρωσσίας και από την άλλη θέλουν να διεξαγάγουν διάλογο με τη Μόσχα για τη στρατηγική σταθερότητα, πιστεύοντας ότι το ένα θέμα δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με το άλλο.

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει», σημείωσε ο πρόεδρος.

Σχετικά με τα πυρηνικά όπλα στο διάστημα

Ο Σόιγκου, με τη σειρά του, σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων σχετικά με τα σχέδια της Ρωσσίας να αναπτύξει υποτιθέμενα πυρηνικά όπλα στο διάστημα.

“Πρώτον, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα (πυρηνικά όπλα στο διάστημα – σημείωμα του συντάκτη). Δεύτερον, ξέρουν ότι δεν τα έχουμε <…> Ωστόσο, κάνουν θόρυβο”, είπε ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας.
Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι η Ρωσσία ήταν πάντα κατηγορηματικά κατά της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων στο διάστημα.

«Αντίθετα, προτρέπουμε όχι μόνο να συμμορφωθούμε με όλες τις συμφωνίες που υπάρχουν σε αυτόν τον τομέα, αλλά προτείνουμε επίσης να ενισχύσουμε σημαντικά αυτό το κοινό έργο», είπε ο πρόεδρος.
Σημείωσε ότι η Ρωσσία κάνει στο διάστημα μόνο ό,τι «έχουν οι άλλες χώρες», συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών , και γνωρίζουν γι’ αυτό.

Βασικές δηλώσεις βρίσκονται στο υλικό του RIA Novosti.

……………………………

Σχετικά …

Ξανά-μανά… “ατομική βόμβα” στο διάστημα και ο Πινόκιο

«Able Archer 83» ο «ικανός τοξότης» και ο «πόλεμος των άστρων»

Ο Ουκρανός Bondarenko: “Επί 10 χρόνια βομβαρδίζαμε το Ντόνετσκ από την Avdeevka” (βίντεο)

Αυτή είναι ιστορικά η “επιθετικότητα” της Ρωσίας !! Ο μισός κόσμος της χρωστάει τη ζωή του και την μισούν γι’ αυτό !!

Αλφειός : Το μόνιμο παραμύθι των ΗΠΑ είναι αυτό με τον “κακό λύκο” !! Ειδικά μετά τον Β’ ΠΠ, εφευρίσκουν συνεχώς νέα τρομοκρατικά σενάρια, όπου φυσικά “ο κακός ο λύκος” είναι η Ρωσσία !! Σενάρια που προορίζονται για λαϊκή κατανάλωση και φυσικά για μεγαλύτερες πωλήσεις όπλων στα προτεκτοράτα τους !!

Ερώτημα : Μήπως δεν είναι οι ΗΠΑ, μέσω της ΝΑΣΑ, που συνεργάζεται στο διάστημα με τη Ρωσσία ;;

Κορόιδα Ευρωπαίοι… Ρωσσία ΗΠΑ μαζί στο διάστημα. Νέα συμφωνία!

Με 2 ρώσσους + 1 αμερικανό αστροναύτες, το διαστημόπλοιο Soyuz MS-22 προσδέθηκε στον ISS

Το ρωσσικό φορτηγό «Progress MS-18» οδήγησε τον ISS μακριά από διαστημικά συντρίμμια

Ρωσία ή Ρωσσία ; ΕΛΗΛΥΘΕΝ Η ΩΡΑ ΙΝΑ ΔΟΞΑΣΘΗ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. … ( η ρωσσική γλώσσα υποχρεωτική για τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. ) !!

Περίεργο που τα παραμύθια των ΗΠΑ δεν έχουν “κακό κινέζικο λύκο” ή “κακό ινδικό λύκο” ή “κακό ιαπωνέζικο λύκο” … ακόμα !!

…………………………………………………………………………………………………………..