Η Μεγάλη Βρετανία πίσω από την επίθεση στο Il-76 με αιχμαλώτους των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων – ΜΜΕ

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Οι ερευνητές της Ερευνητικής Επιτροπής εργάζονται στον τόπο συντριβής του Il-76 - RIA Novosti, 1920, 18/02/2024
© Φωτογραφία: RIA Novosti Οι ερευνητές της Ερευνητικής Επιτροπής εργάζονται στο σημείο της συντριβής του Il-76. Φωτογραφία αρχείου

Βρετανοί σύμβουλοι στο Κίεβο βρίσκονται πίσω από την επίθεση στο Il-76 με αιχμαλώτους των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Βρετανοί σύμβουλοι στο Κίεβο ευθύνονται για τον θάνατο των αιχμαλώτων πολέμου και του πληρώματος του Il-76, που καταρρίφθηκε από ουκρανικό πύραυλο, δήλωσε στο RIA Novosti μια ενημερωμένη πηγή που γνωρίζει την κατάσταση.

«Η επίθεση στο Il-76 πραγματοποιήθηκε υπό την πίεση Βρετανών συμβούλων χωρίς συντονισμό με το αρχηγείο αεράμυνας στο Κίεβο και χωρίς πρόσθετη διασταύρωση πληροφοριών σχετικά με την κίνηση των αεροσκαφών πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ», είπε.

Στις 24 Ιανουαρίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πάνω από την περιοχή Μπέλγκοροντ, στο οποίο πετούσαν 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι για ανταλλαγή. Όλοι τους, καθώς και τρεις συνοδοί Ρώσοι αξιωματικοί και έξι μέλη του πληρώματος, σκοτώθηκαν.
.
Διαπιστώθηκε ότι ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε στο αεροπλάνο με δύο πυραύλους από την περιοχή του χωριού Liptsy, στην περιοχή Kharkov . Η έρευνα διαπίστωσε ότι επρόκειτο για κατευθυνόμενους αντιαεροπορικούς πυραύλους MIM-104A του συγκροτήματος American Patriot.
.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε το περιστατικό έγκλημα του Κιέβου εναντίον των πολιτών του. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ουκρανική πλευρά γνώριζε ότι υπήρχαν αιχμάλωτοι πολέμου από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Il-76, και ωστόσο χτύπησε – είτε από αμέλεια είτε εκ προθέσεως. Το υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι η συντριβή του αεροπλάνου εγείρει ένα μεγάλο ερώτημα για το ενδεχόμενο τουλάχιστον ορισμένων συμφωνιών με το Κίεβο.
Επισήμως, το Κίεβο κάνει λόγο για την ανάγκη διεθνούς έρευνας, αλλά ανεπίσημα τα τοπικά ΜΜΕ ξεκίνησαν μια θέση ότι το Il-76 μετέφερε πυραύλους για τους S-300 και τα δυτικά μέσα προσπαθούν να αποσιωπήσουν την κατάσταση. Ο Πούτιν είπε ότι και η Ρωσία επιμένει σε έρευνα, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη εθελοντές από διεθνείς οργανισμούς.

……………………………………

Οι Ουκραναζί κατέρριψαν το Il-76 ενώ γνώριζαν ότι μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους για ανταλλαγή !! (δείτε τη λίστα με τα ονόματα)

Κατάρριψη του Il-76. Οι Ουκρανοί εκλιπαρούν τη Ρωσσία να μην αποκαλύψει τη συμφωνημένη διαδρομή !!

Πούτιν: Το σύστημα Patriot των ΗΠΑ κατέρριψε το ρωσσικό επιβατικό αεροπλάνο Il-76. (βίντεο)

………………………………………

σ.σ. : Είναι γνωστή ιστορικά, η τακτική των Εγγλέζων στις αποστολές σαμποτέρ σε εμπόλεμες ζώνες, για δολιοφθορές (δόλιες φθορές <> φθορές με δόλο) , από τον Β’ ΠΠ ακόμα !!

………………………………………………………………………………………………………………………….