Μαρία Ζαχάροβα. Η αντίδραση δυτικών ηγετών και ΜΜΕ για τον Αλεξέι Ναβάλνι κατέδειξε για άλλη μια φορά την υποκρισία, τον κυνισμό και την ασυνειδησία τους.

ΑΡΘΡΑ
Στιγμιότυπο από το βίντεο του / Πιστοποιημένος Εθνικιστής ήταν ο Ουκρανός Alexei Navalny (δικό του βίντεο) !! Neo-Nazi και κατά των μεταναστών

Μαρία Ζαχάροβα, 16 Φεβρουαρίου

Το ρεπορτάζ, η χρονολογία και η υστερία της Δύσης σχετικά με το πρόσφατο θέμα του Αλεξέι Ναβάλνι.

Η αντίδραση δυτικών ηγετών, πολιτικών και ΜΜΕ στην είδηση του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι κατέδειξε για άλλη μια φορά την υποκρισία, τον κυνισμό και την ασυνειδησία τους. Το σχέδιο “σε κάθε περίπτωση, κατηγορήστε τη Ρωσσία” για δράση. Επιπλέον, για κάθε περίπτωση υπάρχει ένα κενό σύμφωνα με το εγχειρίδιο.

Ας ρίξουμε μια ματιά στη χρονολογία.

Σήμερα, περίπου στις 2:19 μ.μ., ο ιστότοπος της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας της Ρωσσίας για την Αυτόνομη Περιφέρεια Yamalo-Nenets δημοσίευσε ένα μήνυμα σχετικά με τον θάνατο του καταδικασμένου Alexei Navalny στην ποινική αποικία Νο. 3.

Κυριολεκτικά 15 λεπτά αργότερα, οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν σαν να ήταν αντίγραφα άνθρακα πήγαν σε μια θυελλώδη ροή:

– 14:35 – Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Tobias Billström: “Τρομερά νέα για τον Ναβάλνι. Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τον θάνατό του σε μια ρωσική φυλακή, θα είναι άλλο ένα τερατώδες έγκλημα του καθεστώτος Πούτιν”.

– 14:35 – Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Bart Eide: “Είμαι βαθιά λυπημένος από την είδηση του θανάτου του Ναβάλνι. Η ρωσσική κυβέρνηση φέρει βαρύ φορτίο ευθύνης για αυτό”.

– 14:41 – Υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς: “Ό,τι πιστεύετε για τον Ναβάλνι ως πολιτικό, απλώς δολοφονήθηκε βάναυσα από το Κρεμλίνο. Αυτό είναι γεγονός και κάτι που όλοι πρέπει να γνωρίζουν για την πραγματική φύση του σημερινού ρωσικού καθεστώτος.

– 14:50 – Υπουργός Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας Jan Lipavský: “Η Ρωσσία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει τους πολίτες της. Έχει μετατραπεί σε ένα βάναυσο κράτος που σκοτώνει ανθρώπους που ονειρεύονται ένα όμορφο, καλύτερο μέλλον, όπως ο Νεμτσόφ και τώρα ο Ναβάλνι, που φυλακίστηκε και βασανίστηκε μέχρι θανάτου».

– 14:51 – Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Stéphane Séjourné: “Ο Ναβάλνι πλήρωσε με τη ζωή του τον αγώνα ενάντια στο σύστημα της καταπίεσης. Ο θάνατός του σε μια ποινική αποικία μας θυμίζει την πραγματικότητα του καθεστώτος του Βλαντιμίρ Πούτιν”.

– 15:02 – Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel: “Η ΕΕ θεωρεί το ρωσσικό καθεστώς αποκλειστικά υπεύθυνο για αυτόν τον τραγικό θάνατο”.

– 15:10 (κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου) – ο ηγέτης του καθεστώτος του Κιέβου Ζελένσκι: «Προφανώς, σκοτώθηκε από τον Πούτιν, όπως χιλιάδες άλλοι βασανισμένοι άνθρωποι».

– 15:16 (στα ΜΜΕ), 16:50 (στα κοινωνικά δίκτυα) – Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ: «Η Ρωσσία πρέπει να αποδείξει όλα τα δεδομένα, να απαντήσει σε πολύ σοβαρά ερωτήματα».

– 15:20 – Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte: “Ο θάνατος του Ναβάλνι απεικονίζει την άνευ προηγουμένου βαρβαρότητα του ρωσσικού καθεστώτος”.

– 15:30 – Πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu: “Ο θάνατος του Ναβάλνι σε μια ρωσσική φυλακή είναι μια υπενθύμιση της κατάφωρης καταπίεσης της διαφωνίας από το καθεστώς”.

– 15:35 – Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock: “Ο Ναβάλνι, όπως κανένας άλλος, ήταν σύμβολο μιας ελεύθερης και δημοκρατικής Ρωσίας. Γι’ αυτό έπρεπε να πεθάνει”;

– 15:43 – Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen: “Μια ζοφερή υπενθύμιση του τι είναι ο Πούτιν και το καθεστώς του;”

– 15:49 – Σουηδός πρωθυπουργός Ulf Kristersson: “Οι ρωσσικές αρχές και προσωπικά ο Πρόεδρος Πούτιν είναι υπεύθυνοι για το γεγονός ότι ο Ναβάλνι δεν είναι πλέον μαζί μας”

– 16:14 – Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς: “Ο Ναβάλνι πλήρωσε με θάνατο για το θάρρος του. Αυτά τα τρομερά νέα καταδεικνύουν για άλλη μια φορά πώς έχει αλλάξει η Ρωσσία και τι είδους καθεστώς βρίσκεται στην εξουσία στη Μόσχα”;

– 16:25 – Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken: «Ο θάνατος του Ναβάλνι σε μια ρωσσική φυλακή, καθώς και η εμμονή και ο φόβος ενός ανθρώπου, υπογραμμίζουν μόνο την αδυναμία και τη σήψη στην καρδιά του συστήματος που καταστρέφεται από το σύστημα που το έχτισε ο Πούτιν Η Ρωσσία είναι υπεύθυνη για αυτό».

– 17:28 – Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν: «Στη σημερινή Ρωσσία, ελεύθεροι άνθρωποι τοποθετούνται στα Γκουλάγκ και καταδικάζονται σε θάνατο».

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα σε δύο ώρες (από τις 2:19 μ.μ.), δυτικοί πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης τους κατάφεραν να λάβουν τα αποτελέσματα μιας ιατροδικαστικής εξέτασης που δεν είχε ακόμη διεξαχθεί, να διεξαγάγουν έρευνα, να κατηγορήσουν τη Μόσχα και να εκδώσουν ετυμηγορία .

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση από το ότι όλες αυτές οι αντιδράσεις είχαν προετοιμαστεί εκ των προτέρων.

Θα μπορούσαμε ακόμα να πιστεύουμε σε αυτή την απίστευτη, θαυματουργή ταχύτητα, αν όλος ο κόσμος δεν είχε παρακολουθήσει την αβοήθητη «έρευνα» των τρομοκρατικών επιθέσεων στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream, η οποία διήρκεσε πολλούς μήνες και δεν τελείωσε σε τίποτα.

Χαρακτηριστικό όλων αυτών των δηλώσεων είναι η παντελής απουσία έστω και ενός υπαινιγμού της ανάγκης αναμονής για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και της έρευνας.

……………………………….

σ.σ. : Να προσθέσουμε … – 16:24 – Πρωθυπουργός της Ελλάδας ➡

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1758497519024198017

Ο Μητσοτάκης το 2021 εκθείαζε τη Ρωσσία !! Το 2024 μιλάει για “βάναυσο αυταρχικό καθεστώς”

……………………………………………………………………………………………………………………