Ο Χαβιέ Μιλέι ζήτησε την κατεδάφιση του τζαμιού Αλ Άκσα … «για να φέρει τον Μεσσία» !!

News ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

[ Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι ζήτησε την κατεδάφιση του τζαμιού Αλ Άκσα, του τρίτου ιερότερου τόπου στο Ισλάμ, «για να φέρει τον Μεσσία». ] Globe Eye News

Σχιζοφρένεια !! Είναι κρίμα για τον αργεντίνικο λαό !! Μια χώρα που είχε την τιμή να έχει για πρώτο πρόεδρό της έναν Έλληνα, τον Βλαδίμηρο Δημητρίου, να βρίσκεται τώρα έρμαιο στα χέρια ενός αλλοπρόσαλλου

Τι σχέση έχει ο “αλυσοπρίονος” από την άλλη άκρη της γης με την Παλαιστίνη και τα Σόλυμα, εξ ου και Ιερό των Σολύμων, όπου βρισκόταν ο Ναός του Διός !! Διότι πάνω στους ογκόλιθους του Ναού του Διός Σολυμέως κλαίει και χτυπιέται οδυρόμενος, στο σήμερα λεγόμενο από τους Εβραίους “τείχος των δακρύων” !!

…………………..

Ισραήλ-Παλαιστίνη μεταξύ Θεού, Αλλάχ και κατακλυσμού.

…………………..

Ας αναφέρουμε την Μυθιστορία των Ελλήνων ➡ ( Μύθος = προφορικός λόγος > αφήγηση ) , όπως την καταγράφουν οι Έλληνες Ιστορικοί.

“ἐχόντων δὲ αὐτὴν ὁμοῦ τοῖς Κρησὶ Λυκίων καὶ Καρῶν τε καὶ Παμφύλων, Λυκίων μὲν κατὰ συγγένειαν τὴν Κρητῶν –καὶ γὰρ οἱ Λύκιοι τὸ ἀρχαῖόν εἰσιν ἐκ Κρήτης, οἳ Σαρπηδόνι ὁμοῦ ἔφυγον¨ – Παυσανίας Αχαϊκά

«Όταν τα παιδιά της Ευρώπης, ο Σαρπηδόνας, ο Ραδάμανθυς και ο Μίνωας φιλονίκησαν για τη βασιλεία και επικράτησε ο Μίνωας, ο Σαρπηδόνας έφυγε μαζί με τους συντρόφους του. Οι εξόριστοι έφθασαν στην Μιλυάδα της Ασίας, όπου σήμερα κατοικούν οι Λύκιοι. Τότε λεγόταν Μιλυάδα και οι Μιλύες λέγονταν Σόλυμοι. Βασιλιάς ήταν ο Σαρπηδόνας…» (Ηρόδοτος, Κλειώ, Βιβλίο Α΄, 173).

«Επειδή, επί της εποχής του Αβραάμ του προγόνου μας, η πόλη λεγόταν Σόλυμα. Πολλοί λένε ότι και ο Όμηρος την αποκαλεί Σόλυμα. Την δε προσωνυμία «Ιερό» οι Εβραίοι έβαλαν αργότερα. Ήταν κατά την εποχή που με τη στρατιά του Ιησού κατά των Χαναναίων και του πολέμου, κατά τον οποίο οι Χαναναίοι κράτησαν (την πόλη), που (ο Ιησούς) κατένειμε στους Εβραίους, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να διώξουν (τους Χαναναίους) από τα Ιεροσόλυμα, μέχρι που την πολιόρκησε ο Δαυίδ…» (Ιώσηπος, «Ιουδαϊκή Αρχαιολογία», Ζ, 3. 10-25). ( Ο Εβραίος ιστορικός Ιώσηπος δέχεται ότι το πραγματικό όνομα της πόλης είναι, Σόλυμα. Όμως, ο Παυσανίας και ο Ηρόδοτος μας πληροφορούν ότι οι Σόλυμοι ήσαν απόγονοι των Κρητών. )

Αργότερα οι Σόλυμοι εποίκησαν την χώρα της Παλαιστίνης, όπου ίδρυσαν την πόλη στους πρόποδες του όρους Σιών. Το όνομα Σιών προέρχεται κι αυτό από την δωρική λέξη “σιός”, που σημαίνει Θεός. Στην κορυφή του όρους εκείνου, έκτισαν και τον ναό του πολιούχου θεού της πόλεως, του μεγίστου θεού των ελλήνων. Ο ναός ονομάσθηκε “Διός Σολυμέως”.

Αργότερα μετά την κατάληψη της πόλεως το 1026 π.χ.χ. από τον Δαυίδ, γκρέμισαν τον ναό του Διός, στα ερείπια του οποίου έκτισε ο Σολομών τον περιώνυμο ναό του, όπου και μετέφερε την “κιβωτό της διαθήκης”. Τα Σόλυμα οι Εβραίοι στην Π.Δ. τα αποκαλούν Σαλήμ ή Γιερούσαλαημ. Το όνομα Ιεροσόλυμα είναι σύνθετο και δεν πρόσθεσαν οι Εβραίοι το “ιερό” , όπως ψευδώς γράφει ο Ιώσηπος. Οι Έλληνες από όλη την Οικουμένη, ξεκινώντας να επισκεφθούν τον Ναό του Διός Σολυμέως, έλεγαν, “πάμε στο Ιερό των Σολύμων” !!

 

………………………………………………………………………………………………………………….