Τα ΗΑΕ έκαναν το πρώτο βήμα για να θάψουν το δολάριο, μέσω της πλατφόρμας mBridge !!

BRICS ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ντιρχάμ ΗΑΕ. Φωτογραφία: Alexander Kryazhev / RIA Novosti

Η πολυαναμενόμενη αρχή: τα ΗΑΕ έκαναν το πρώτο βήμα για να θάψουν το δολάριο

Τα ΗΑΕ πραγματοποίησαν την πρώτη ψηφιακή μεταφορά ντιρχάμ μέσω της πλατφόρμας mBridge, αναφέρει η Cointelegraph την, 1 Φεβρουαρίου.

Το σύστημα mBridge είναι το μεγαλύτερο διασυνοριακό πιλοτικό έργο CBDC (ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας) μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μια κοινή ανάπτυξη της Κίνας, των ΗΑΕ και της Ταϊλάνδης. Ο μεγαλύτερος αντίκτυπος του mBridge θα είναι στις κυρώσεις, επειδή δημιουργεί ένα αποκεντρωμένο σύστημα blockchain (DLT) όπου είναι αδύνατο να εντοπιστεί εάν οι συναλλαγές υπόκεινται σε κυρώσεις ή όχι.

Μια διασυνοριακή μεταφορά CBDC αξίας 50 εκατομμυρίων ντιρχάμ (13,6 εκατομμύρια δολάρια) στάλθηκε στην Κίνα χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα πολλαπλών CBDC mBridge. Το έργο mBridge εισήχθη το 2021 από τις κεντρικές νομισματικές αρχές της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, της Ταϊλάνδης και των ΗΑΕ.

Εάν η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα BRICS συμμετάσχουν σε αυτό το σχέδιο (κάτι που είναι περισσότερο από πιθανό), μπορεί να προκύψουν σοβαρά προβλήματα για το δολάριο ήδη από φέτος.

Πηγή

……………………………………….

Αλφειός : “ντιρχάμ” !! Κάτι μας λέει να το αναγραμματίσουμε !! ντ-ρ-α-χ-μ-ι … Ουπς !! ➡ Δ-ρ-α-χ-μ-ή !! Ας προσθέσουμε λίγα σχετικά για την Ιστορία κι αυτής της περιοχής του πλανήτη, τον οποίον οι Έλληνες τον γύριζαν απ’ άκρη σ’ άκρη !!

[ Για αιώνες η δραχμή ήταν ένα από τα νομίσματα του νομισματικού συστήματος του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Ειδικά το αθηναϊκό τετράδραχμο αποτέλεσε το πλέον διαδεδομένο νόμισμα την περίοδο της ακμής της Αθήνας τον 5ο αιώνα π.χ.χ. έως και την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οπότε επικράτησαν τα Μακεδονικά νομίσματα.

Με τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο όρος δραχμή διαδόθηκε και εκτός του ελληνικού κόσμου. Η δραχμή που για αιώνες επικράτησε να χρησιμοποιείται σε ένα τόσο μεγάλο μέρος του κόσμου άρχισε να εκλείπει σταδιακά ως νόμισμα μετά τις ρωμαϊκές κατακτήσεις και την επικράτηση του δηναρίου ως νομισματικής μονάδας. Παρόλα αυτά υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα νομίσματα τα οποία έχουν ως ρίζα τη λέξη δραχμή, όπως είναι το ντραμ της Αρμενίας, το ντιρχάμ του Μαρόκου ή το ντιρχάμ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. ]

[ Περί το έτος 232 π.χ.χ. ο πλοίαρχος Ράτα και ο πλοηγός Μάουι, επικεφαλής ενός στόλου, ξεκίνησαν από την Πτολεμαϊκή Αίγυπτο για να κάνουν τον γύρο της γης. Η αποστολή βρισκόταν υπό την καθοδήγηση του Ερατοσθένη. [π.276 Κυρήνη – π.194 Αλεξάνδρεια] του μεγάλου επιστήμονα που ήταν ταυτόχρονα και βιβλιοθηκάριος στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. ]

[ Οι Έλληνες και αργότερα οι Ρωμαίοι, είχαν χωρίσει την Αραβική Χερσόνησο σε τρεις περιοχές. Την Έρημο Αραβία ( Arabia Deserta ) , την Πετραία Αραβία ( Arabia Petraea ) και την Ευδαίμονα Αραβία ( Arabia Felix ) , η και Εύφορη Αραβία !! Το 1.000 π.χ.χ. (κατά τη συμβατική ιστορία) , ένας λαός με το όνομα Μιναίοι (Minaeans) , είχε ένα βασίλειο εκεί που εκείνη την εποχή αποτελούνταν από μια σειρά από μικρές πόλεις-κράτη !! ( Μα αυτό θυμίζει τους Έλληνες, που είχαν πόλεις-κράτη !! Θα τολμήσουμε να πούμε ότι οι Μιναίοι ήταν οι Μινωίτες !! ) ]

……………………………………………………………………………………………….

Διαβάστε επίσης ➡ Τράπεζες και τραπεζίτες στην αρχαία Ελλάδα και η Χελώνα, η οποία χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα ως σύμβολο της κεφαλαιοκρατίας

Ούτε δραχμή ούτε ευρώ, αλλά 41%