Ο Biden εκδικείται το Τέξας με εμπάργκο στην αύξηση των εξαγωγών LNG !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλατφόρμα πετρελαίου Shell Vito επί τόπου στο Ingleside του Τέξας. Φωτογραφία: Eddie Seal/Bloomberg

σ.σ. : Υποτίθεται ότι κάθε πρόεδρος των ΗΠΑ, υπόσχεται να προστατεύει τα συμφέροντα όλων των αμερικανών και να κάνει τα πάντα για την ευημερία τους !! Εδώ βλέπουμε να εκτυλίσσονται σκηνές “απείρου κάλλους” , που δείχνουν να μετατρέπονται σε “εμφύλιο πόλεμο” !!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πεθαίνουν εξαιτίας της κατάστασης στα σύνορα, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη Νεβάδα.

“Η χώρα μας πεθαίνει. Τα σύνορά μας είναι ανοιχτά. Αυτή είναι μια ανοιχτή πληγή. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει”, τόνισε ο Τραμπ. «Περιμένουμε να συμβεί μια καταστροφή», κατέληξε.

Προσθέστε και τον τρομακτικό αριθμό του χρέους των ΗΠΑ, που είπε η η υπουργός Οικονομικών της χώρας Τζάνετ Γέλεν, όπως και το γεγονός ότι, οι περισσότεροι άστεγοι στον πλανήτη ζουν στις ΗΠΑ και με την πολιτική των ανοικτών συνόρων, το american dream έρπει στα πεζοδρόμια, ανάμεσα σε σκουπίδια και ναρκωμένους !! Η φτώχεια, η πείνα και οι άστεγοι αυξήθηκαν τόσο πολύ στις ΗΠΑ στο σημείο η χώρα να αυτοαποκαλείται τεταρτοκοσμική.

…………….

Για το μπλε αέριο: Ο Λευκός Οίκος απαντά στο Τέξας

Η Ουάσιγκτον αντεπιτίθεται – ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε προσωρινό εμπάργκο στην αύξηση των εξαγωγών φυσικού αερίου και στην κατασκευή νέων τερματικών σταθμών. Ο πολιτικός επιστήμονας Malek Dudakov γράφει σχετικά στο κανάλι του στο Telegram.

Το 2023, οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας υγροποιημένου αερίου, στέλνοντας 89 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στις παγκόσμιες αγορές. Το μεγαλύτερο μέρος – το 68% – πήγε στην Ευρώπη. Η απόφαση της Ουάσιγκτον θα είναι πολύ δυσάρεστη για τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Τώρα θα πρέπει να πάμε στο Κατάρ ακόμη πιο ενεργά και, παρακάμπτοντας τις δικές μας κυρώσεις, να συνεχίσουμε να αγοράζουμε ρωσσικό αέριο.

Πρώτα απ ‘όλα, αυτή η απόφαση θα πλήξει τις πολιτείες παραγωγής αερίου της Αμερικής. Ειδικά στο Τέξας – αντιπροσωπεύει το 25% της παραγωγής φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, σχεδιάστηκε η κατασκευή νέων τερματικών σταθμών για την εξαγωγή υγροποιημένου αερίου στο Τέξας. Τώρα οι Τεξανοί στερούνται αυτό το χρυσωρυχείο.

Η απόφαση του Μπάιντεν μπορεί να θεωρηθεί ως απάντηση στη συνταγματική κρίση στο Τέξας. Με έναν προκλητικό κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ και την Εθνοφρουρά να αμφισβητούν την Ουάσιγκτον. Άλλες Ρεπουμπλικανικές πολιτείες που παράγουν φυσικό αέριο όπως η Λουιζιάνα, η Δυτική Βιρτζίνια και η Οκλαχόμα θα επηρεαστούν επίσης.

Από το 2019, οι προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 200%, όπως και τα κέρδη των εργαζομένων στο φυσικό αέριο. Τώρα ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να κλείσει αυτή την κερδοφόρα επιχείρηση, η οποία χρηματοδοτεί Ρεπουμπλικάνους στο Τέξας. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και μόνο να ενισχύσει τα αυτονομιστικά αισθήματα. Άλλωστε, τώρα υποστηρίζονται από την επιθυμία να κάνουν εμπόριο φυσικού αερίου με όλο τον κόσμο – παρακάμπτοντας τις επιταγές της Ουάσιγκτον. Δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για ένα νέο Boston Tea Party.

Πηγή

………………………………………………………………………………………………………..