Βρέθηκε το αεροσκάφος Falcon 10 που συνετρίβη στο Αφγανιστάν. 4 άνθρωποι είναι ζωντανοί

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άποψη των βουνών στο Αφγανιστάν - RIA Novosti, 1920, 21/01/2024
© RIA Novosti / Valery Melnikov Άποψη των βουνών στο Αφγανιστάν. Φωτογραφία αρχείου
Οι διασώστες ανακάλυψαν ένα αεροπλάνο Falcon 10 που συνετρίβη στο Αφγανιστάν, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών .

«Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ρωσική πρεσβεία στο Αφγανιστάν: η τοπική υπηρεσία έρευνας και διάσωσης βρήκε το αεροσκάφος Falcon 10», αναφέρει δημοσίευμα στο κανάλι Telegram.

.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τους έξι επιβαίνοντες, οι τέσσερις είναι ζωντανοί και φέρουν διάφορα τραύματα. Η τύχη δύο ακόμη ατόμων ξεκαθαρίζεται.
.
Όπως ανέφερε το τμήμα, το αεροσκάφος είναι εγγεγραμμένο στο κρατικό μητρώο πολιτικών αεροσκαφών της Ρωσίας. Η Falcon εκτελούσε πτήση τσάρτερ ασθενοφόρου στη διαδρομή Gaya (Ινδία) – Τασκένδη – Zhukovsky.
.
Σύμφωνα με την Ένωση Tour Operators of Russia (ATOR), στο πλοίο επέβαιναν τέσσερα μέλη του πληρώματος και δύο επιβάτες – ένα παντρεμένο ζευγάρι από το Volgodonsk, η Anna και ο Anatoly Evsyukov. Το αρχικό σημείο αναχώρησης ήταν η Πατάγια της Ταϊλάνδης, όπου η γυναίκα υποβαλλόταν σε θεραπεία. Το Falcon προσγειώθηκε στην Ινδία για ανεφοδιασμό και απογειώθηκε περαιτέρω κατά μήκος της διαδρομής, μετά την οποία εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.
.
Πηγή του RIA Novosti σε κύκλους της αεροπορίας εντόπισε την πιθανή αιτία της συντριβής ως σφάλμα στον υπολογισμό των καυσίμων, το οποίο θα μπορούσε να ήταν ανεπαρκές λόγω ισχυρού αντίθετου ανέμου.
.
Από την Ανακριτική Επιτροπή σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των κανόνων οδικής ασφάλειας και λειτουργίας αερομεταφορών, που από αμέλεια είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ή περισσότερων ατόμων.

………………………………………………………………………………………………………..