Χούτι: Ελεύθερη η κίνηση πλοίων άλλων χωρών στην Ερυθρά Θάλασσα, πλην αμερικανικών και βρετανικών !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

https://www.marinetraffic.com/

Οι Χούτι επιτίθενται σε αμερικανικά και βρετανικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Δεν θα παρεμβαίνουν στην κίνηση πλοίων άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ρωσσικών και κινεζικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Μπαχίτι, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κινήματος Ανσάρ Αλλάχ της Υεμένης, σε συνέντευξή του στην Izvestia .

“Το κίνημα Ansar Allah της Υεμένης επιτίθεται σε αμερικανικά και βρετανικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Όπως για όλες τις άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσσίας και της Κίνας, η ναυτιλία τους στην περιοχή δεν απειλείται”, είπε.
.
Ο Αλ Μπαχίτι πρόσθεσε ότι οι Χούτι είναι έτοιμοι να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση ρωσσικών και κινεζικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.
Σύμφωνα με στοιχεία από την υπηρεσία παρακολούθησης πλοίων Marinetraffic, τα οποία αναλύθηκαν από το RIA Novosti, η ενεργή ναυτιλία παραμένει ενεργή στην Ερυθρά Θάλασσα· υπάρχουν τώρα περισσότερα από 250 πλοία εκεί.
.
Ταυτόχρονα, τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες γραμμές εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο – CMA CGM, MSC, Maersk και Hapag-Lloyd – ανέστειλαν προσωρινά τις αποστολές φορτίου μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.

……..

σ.σ. : Το militaire.gr , αναδεικνύει τις παραιτήσεις μελών του πληρώματος της φρεγάτας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ΥΔΡΑ, η οποία θα συμμετάσχει στην αποστολή της Ερυθράς Θάλασσας. Το έγγραφο της ΠΟΕΣ επιβεβαιώνει 17 παραιτήσεις και κρούει τον κώδωνα κινδύνου … !!

…………………………………………………………………………………………………..