Στη Δρέσδη αφαιρέθηκε μια αναμνηστική επιγραφή για τον βομβαρδισμό της πόλης από την αεροπορία των ΗΠΑ-Αγγλίας τον Φεβρουάριο του 1945.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Avgerinos Thanassis [ Η ιστορία ξαναγράφεται ωραιοποιημένα αλλού για τη Δύση και αλλού για τους Nazi (που είναι άλλωστε παιδί του δυτικού πολιτικού γίγνεσθαι). Συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας συστηματικά επί πολλά χρόνια… ]
Victor vicktop55 [ Στη Δρέσδη αφαιρέθηκε μια αναμνηστική επιγραφή για τον βομβαρδισμό της πόλης από την αμερικανική και βρετανική αεροπορία τον Φεβρουάριο του 1945.

Τότε πέθαναν μεταξύ 100 και 300 χιλιάδες κάτοικοι της πόλης.

Ο τεκμηριωμένος αριθμός των ολοσχερώς κατεστραμμένων κτιρίων κατοικιών, συμπεριλαμβανομένων των πολυκατοικιών, ξεπέρασε τις 78 χιλιάδες κτίρια και ο πληθυσμός της πόλης πριν από τους βομβαρδισμούς, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, ήταν τουλάχιστον 900 χιλιάδες άνθρωποι (σύμφωνα με άλλες πηγές, 1,2 εκατομμύρια).

Οι ίδιοι οι Αμερικανοί εξήγησαν την σκληρότητα του βομβαρδισμού με το γεγονός ότι μετά τον πόλεμο η πόλη πέρασε στην περιοχή ευθύνης της Μόσχας, η οποία θα έπρεπε να δαπανήσει σημαντικά κεφάλαια για την αποκατάστασή της.

Αυτό ακριβώς λοιπόν πρέπει να ξεχάσουν οι κάτοικοι της Δρέσδης. ]

…..

σ.σ. : Ο βομβαρδισμός της Δρέσδης από την αμερικανική και βρετανική αεροπορία έγινε τον Φεβρουάριο του 1945. !!

Ερώτηση : Γιατί αυτή η μαζική δολοφονία δεν καταγράφηκε ως ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ και έγκλημα πολέμου ;

Άρα, η αλήθεια είναι αυτή που παραδέχτηκαν οι αμερικανοί !! Μίσος και εκδίκηση κατά των Ρώσσων !!

…………………………………………………………………………………………………….

 ➡ Γράφει ο Νίκος Σάμιος

Στις μνήμες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν αφιερωμένο το α’ μέρος της παρουσίας του βασιλιά Καρόλου Γ’ στο Αμβούργο, όπου αργότερα απόψε ολοκληρώνεται η τριήμερη επίσκεψη του μονάρχη στη Γερμανία – η πρώτη επίσημή του στο εξωτερικό.

Ο Κάρολος Γ’ και η βασιλική σύζυγος Καμίλα, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τη σύζυγό του, Έλκε Μπούντενμπέντερ, ταξίδεψαν από το Βερολίνο με τρένο – εξπρές. Στον σταθμό άφιξής τους, τους υποδέχθηκαν οι μαθητές σχολείου της περιοχής.

Η πρώτη στάση στο Αμβούργο έγινε στο μνημείο “Μεταφορά Παιδιών – Το τελευταίο αντίο” (Kindertransport), από όπου πριν από τον Δεκέμβριο του 1938 έως τον Αύγουστο του 1939, περισσότερα από 10.000 παιδιά, τα περισσότερα Εβραίοι, μεταφέρθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία σιδηροδρομικώς. Τα γεγονότα θυμίζει ένα γλυπτό που απεικονίζει τη στιγμή που δυο παιδιά αποχαιρετούν την πλατφόρμα, ενώ μια νεαρή γυναίκα και άλλα τέσσερα παιδιά παραμένουν πίσω. Ο βασιλιάς απέθεσε στο σημείο ένα μπουκέτο λευκά τριαντάφυλλα. Το 2006 ο ίδιος έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός παρόμοιου μνημείου με τίτλο “Μεταφορά Παιδιών – η ‘Αφιξη” στην Οδό Λίβερπουλ, στο Λονδίνο.

ΤΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Στη συνέχεια ο Βρετανός μονάρχης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγίου Νικολάου. Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στα περισσότερα από 35.000 θύματα των αμερικανοβρετανικών βομβαρδισμών του Αμβούργου το 1943, στο πλαίσιο της επιχείρησης “Γόμορρα. Οι ίδιοι δε οι Βρετανοί ονόμασαν το Αμβούργο “Χιροσίμα της Γερμανίας“. Επίσης Ο Βομβαρδισμός της Δρέσδης: αποτελεί ακόμη μια «κτηνωδία» των Βρετανών Συμμάχων (χωρίς τους Ρώσσους).

Είναι η πρώτη φορά που Βρετανός αξιωματούχος επισκέπτεται το σημείο.

Στο παρελθόν μέλη της ακροαριστεράς της Γερμανίας προσπάθησαν στο νεκροταφείο στο μνήμα των θυμάτων της Δρέσδης να εμποδίσουν κατάθεση στεφάνου εις μνήμην των θυμάτων του βομβαρδισμού. (ΒΙΝΤΕΟ):

 ………………………………………………………………………………………………