«Το ΝΑΤΟ θα επιλύσει τον πόλεμο ενάντια στη Ρωσσία του Πούτιν» – βρετανικά ΜΜΕ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τίτλος στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης: «Το ΝΑΤΟ θα επιλύσει τον πόλεμο ενάντια στη Ρωσσία του Πούτιν». Στιγμιότυπο οθόνης: eutoday.net

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα λάβει μέρος στην άσκηση του ΝΑΤΟ Steadfast Defender 24 με τη συμμετοχή 20 χιλιάδων στρατιωτών, ανακοίνωσε σήμερα 15 Ιανουαρίου στο Λονδίνο το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο βρετανικό σώμα που θα συμμετέχει σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ που προσομοιώνουν ευρωπαϊκές στρατιωτικές επιχειρήσεις από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, ανέφερε το υπουργείο. Στην άσκηση, που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του έτους, θα συμμετέχουν οι ένοπλες δυνάμεις 31 κρατών μελών του ΝΑΤΟ και η Σουηδία.

Στις επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν οκτώ πολεμικά πλοία του Βασιλικού Ναυτικού με περισσότερους από δύο χιλιάδες ναύτες. Το Πολεμικό Ναυτικό θα συμπεριλάβει στην άσκηση ένα από τα βρετανικά αεροπλανοφόρα κλάσης Queen Elizabeth με τα μαχητικά του F-35B.

16.000 χερσαίες δυνάμεις θα λάβουν μέρος στην Άσκηση Steadfast Defender 24 στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ από τον Φεβρουάριο του 2024. Θα είναι εξοπλισμένα με άρματα μάχης και βαρύ πυροβολικό, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς παρουσίασε το αμυντικό πρόγραμμα του Λονδίνου στο Κέντρο Εκδηλώσεων Λάνκαστερ Χάουζ της βρετανικής κυβέρνησης, λίγο έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Στην ομιλία του, τόνισε ότι η παγκόσμια τάξη έχει πλέον «ταρακουνηθεί ριζικά», «οι παλιοί εχθροί ξαναγεννιούνται» και «τα εδάφη της Ουκρανίας έχουν ήδη καταπατηθεί από τανκς». Σύμφωνα με τον Shapps, όλα αυτά σημαίνουν ότι «ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή στην οποία είναι απαραίτητο να προετοιμαστούμε για περιορισμό». Τα βρετανικά ΜΜΕ γράφουν ειλικρινά, απειλώντας τη Ρωσσία:

«Άσκηση Steadfast Defender 24: Το ΝΑΤΟ θα εξασκήσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσσίας του Πούτιν».

Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου υπενθύμισε στο μήνυμά του ότι η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διάθεση άλλων 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών αυτές τις μέρες για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία του Μπαντέρα και η βρετανική Βασιλική Αεροπορία την περασμένη εβδομάδα συμμετείχε σε βρετανοαμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στις θέσεις των Χούτι αντάρτες στην Υεμένη ως απάντηση σε μια σειρά επιθέσεων των Χούτι στη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………………….