Οι Χούτι χτύπησαν με πύραυλο ένα πλοίο ιδιοκτησίας των ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μαχητές Χούτι - RIA Novosti, 1920, 15/01/2024
© AP Photo Μαχητές Χούτι. Φωτογραφία αρχείου
Ένα πλοίο ιδιοκτησίας των ΗΠΑ δέχτηκε πυραύλους στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, αναφέρει το Reuters .
Η βρετανική εταιρεία θαλάσσιας ασφάλειας Ambrey λέει ότι ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου με σημαία των Νήσων Μάρσαλ, ιδιοκτησίας των ΗΠΑ, φέρεται να χτυπήθηκε από πύραυλο κοντά στο Άντεν της Υεμένης.
.
Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν - RIA Novosti, 1920, 15/01/2024
Σύμφωνα με τον Ambrey, η επίθεση οδήγησε σε φωτιά στο αμπάρι. Από τους βομβαρδισμούς δεν τραυματίστηκε κανείς, το πλοίο συνεχίζει να επιπλέει. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι το πλοίο δεν συνδέεται με το Ισραήλ . Η επίθεση πιθανότατα προκλήθηκε από επιθέσεις αμερικανικών στρατευμάτων σε θέσεις των Χούτι στην Υεμένη, αναφέρει το κείμενο.
.
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ επιβεβαίωσε αργότερα ότι ένας βαλλιστικός πύραυλος κατά πλοίου έπληξε το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Gibraltar Eagle στην Ερυθρά Θάλασσα . Ισχυρίζονται ότι η οβίδα εκτοξεύτηκε από εδάφη υπό τον έλεγχο του κινήματος Ανσάρ Αλλάχ (Χούτι). Σύμφωνα με την διοίκηση, το πλήρωμα του πλοίου δεν ανέφερε θύματα ή σημαντικές ζημιές. Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συνέχισε τη διαδρομή.
.
Νωρίτερα σήμερα , το Γραφείο Επιχειρήσεων Ναυτιλιακού Εμπορίου του Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) ανακοίνωσε ένα «συμβάν» 95 ναυτικά μίλια από το Άντεν , συμβουλεύοντας τα πλοία να προχωρήσουν στην περιοχή με προσοχή και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα. Στη συνέχεια το τμήμα ανέφερε επιπλέον ότι το πλοίο χτυπήθηκε από αεροπορική επίθεση.

………………………………………………………………………………………………………………….