Οι Γερμανοί αγρότες έστειλαν μήνυμα (vid) κι ο Scholz με την Bärbock πήγαν σε διαδήλωση κατά του κόμματος AfD !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στιγμιότυπο βίντεο. Οι Γερμανοί αγρότες σχημάτισαν τη φράση με τα τρακτέρ τους ! https://twitter.com/JimFergusonUK/status/1746496794173829437
stopp wir haben die schnauze voll” , “We are Fed Up” , ~ “Τέλος σας βαρεθήκαμε

…………..

Ο Scholz και η Bärbock συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά του κόμματος AfD

Annalena Berbock, Olaf Scholz. Φωτογραφία: Fabrizio Bensch/Reuters

Διαδηλώσεις κατά των δεξιών εξτρεμιστών πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο, το Πότσνταμ και άλλες γερμανικές πόλεις στις 14 Ιανουαρίου, αναφέρει η Die Zeit. Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 10 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο κέντρο του Πότσνταμ, ανάμεσά τους ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και η υπουργός Εξωτερικών Annalena Bärbock. Στο Βερολίνο, η αστυνομία ανέφερε «αρκετές χιλιάδες» συμμετέχοντες.

Αφορμή για τις συγκεντρώσεις ήταν το σκάνδαλο γύρω από το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Στις 10 Ιανουαρίου, η Correctiv δημοσίευσε μια έρευνα δηλώνοντας ότι τον Νοέμβριο του 2023, ανώτερα μέλη του AfD συναντήθηκαν με υποστηρικτές των νεοναζιστικών απόψεων, συμπεριλαμβανομένων δικηγόρων, πολιτικών, επιχειρηματιών και γιατρών. Στη συνάντηση συζητήθηκε το ενδεχόμενο απέλασης εκατομμυρίων ανθρώπων από τη Γερμανία: αιτούντες άσυλο, αλλοδαποί με άδεια παραμονής και «μη αφομοιωθέντες πολίτες».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη συνάντηση συμμετείχε ο Roland Hartwig , προσωπικός βοηθός της συμπροέδρου του AfD Alice Weidel . Το AfD, σχολιάζοντας την έρευνα, είπε ότι δεν ανέπτυξε πολιτικές στρατηγικές και δεν είχε ιδέα για το «σχέδιο επανεμφάνισης» που εκφράστηκε στη συνάντηση, αναφέρει το Euronews.

Ο δήμαρχος του Πότσνταμ Μάικ Σούμπερτ δήλωσε ότι ήταν «άφωνος και έκπληκτος» από τα νέα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκ νέου μετανάστευση εκατομμυρίων «δεν είναι ένα μυστικό σχέδιο, αλλά μια υπόσχεση του AfD». Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χέντρικ Γουστ χαρακτήρισε το AfD, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Bundestag, «επικίνδυνο και ναζιστικό».

Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης του Βερολίνου είχαν ως στόχο να «στείλουν ένα σαφές μήνυμα» ενάντια στο AfD και τον δεξιό εξτρεμισμό και στην υπεράσπιση της δημοκρατίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, 7 χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν τη συγκέντρωση στο Κίελο, περίπου 2,4 χιλιάδες στο Ντούισμπουργκ και 2 χιλιάδες στο Αμβούργο.

Μετά τη δημοσίευση του Correctiv, άρχισε η συζήτηση στη Γερμανία για το ενδεχόμενο απαγόρευσης των δραστηριοτήτων του AfD. Για παράδειγμα, ορισμένοι πολιτικοί από το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και τους Πράσινους τάχθηκαν υπέρ της έναρξης αυτής της διαδικασίας. Ο υπουργός Εσωτερικών του Βραδεμβούργου Michael Stübgen αντιτάχθηκε, σημειώνοντας ότι υπήρχαν σοβαρά νομικά εμπόδια σε αυτό. Έκκληση για έλεγχο της πιθανότητας απαγόρευσης της πολιτικής βίας έχουν γίνει στο παρελθόν χωρίς επιτυχία.

Πηγή

………………………………………………………………………………………………………

Μόνο στο Βερολίνο οι διαδηλωτές κατά της γερμανικής κυβέρνησης ξεπερνάνε σήμερα, μέχρι τώρα κατά πολύ τις 10.000!