Ο χριστιανισμός βασικό θεμέλιο του φασισμού.

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Πατριωτικό Μέτωπο (γερμανικά: Vaterländische Front, VF) ήταν η κυρίαρχη πολιτική οργάνωση του «Αυστροφασισμού». Υποστήριζε ότι ήταν ένα μη κομμουνιστικό κίνημα και αποσκοπούσε στο να ενώσει όλο το λαό της Αυστρίας, ξεπερνώντας τις πολιτικές και κοινωνικές διαιρέσεις του παρελθόντος. Ιδρύθηκε στις 20 Μαΐου 1933 από τον Χριστιανοσοσιαλιστή Καγκελάριο  ως το μοναδικό νόμιμα επιτρεπόμενο κόμμα στη χώρα και η οργάνωσή του βασίστηκε στα πρότυπα του ιταλικού φασισμού. Το Πατριωτικό Μέτωπο ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την εβραιοχριστιανική Καθολική Εκκλησία και δεν υποστήριξε κάποια φυλετική ιδεολογία, όπως συνέβη αργότερα με τον Ιταλικό Φασισμό. Υποστήριξε τον αυστριακό εθνικισμό και την ανεξαρτησία από τη Γερμανία στη βάση της προστασίας της εβραιοχριστιανικής  καθολικής θρησκευτικής ταυτότητας της Αυστρίας, καθώς έκρινε ότι αυτή κινδύνευε από το γερμανικό κράτος στο οποίο κυριάρχησε ο Προτεσταντισμός, αν και αυτό είναι στην καλύτερη περίπτωση μόνο η μισή αλήθεια.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, το οποίο ήταν στενά συνδεδεμένο με τον εβραιοχριστιανοκαθολικό κλήρο της Αυστρίας, απορρόφησε το Χριστιανοσοσιαλιστικό Κόμμα του Ντόλφους, το αγροτικό Λάντμπουντ και το δεξιό παραστρατιωτικό Χαϊμβίρεν, καθώς όλα αντιτάσσονταν στον σοσιαλισμό, τον καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς και τη φιλελεύθερη δημοκρατία. Καθιέρωσε ένα αυταρχικό και συντεχνιακό καθεστώς, το Ομοσπονδιακό Κράτος της Αυστρίας, το οποίο είναι κοινώς γνωστό στα γερμανικά ως Στάντεστατ («συντεχνιακό κράτος»). Σύμφωνα με το Πατριωτικό Μέτωπο, αυτή η μορφή κυβέρνησης και κοινωνίας εφάρμοζε την <κοινωνική> διδασκαλία του Πάπα Πίου ΙΒ΄, που είχε εκδοθεί σε εγκύκλιο το 1931.

Το Μέτωπο απαγόρευσε και εκδίωξε όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του, όπως τους Κομμουνιστές, τους Σοσιαλδημοκράτες που πολέμησαν εναντίον του στο σύντομο εμφύλιο πόλεμο τον Φεβρουάριο του 1934 αλλά και τους Αυστριακούς Ναζί, που ήθελαν την Αυστρία να ενταχθεί στη Γερμανία. Ο Καγκελάριος Ντόλφους δολοφονήθηκε από τους Ναζί τον Ιούλιο του 1934 και η Εκκλησία τιμάει την μνήμη του με ειδική εκκλησία με την σαρκοφάγο του. Τον διαδέχθηκε ως επικεφαλής του κόμματος και νέος Καγκελάριος της Αυστρίας ο Κουρτ φον Σούσνιγκ, ο οποίος κυβέρνησε μέχρι οι αναζωογονημένοι Ναζί στην Αυστρία (λένε ότι) τον ανάγκασαν να παραιτηθεί στις 11 Μαρτίου 1938. Η Αυστρία προσαρτήθηκε από τη ναζιστική Γερμανία την επόμενη μέρα. Καθοδηγητής  (Φίρερ-Führer), ηγέτης και της Αυστρίας ήταν πλέον ο Χίτλερ που ήταν αυστριακός. Οι πιο πολλοί χριστιανοί ηγέτες (καί) στη Γερμανία τον υποστήριξαν στην άνοδο του  το 1933.

Αναβάθμιση κειμένου της Βικιπαίδειας.