Γερμανία. Η Scholz and Co. κόβει τις αγροτικές επιδοτήσεις για να πάρει ελικόπτερα VIP !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«το ποσό των 200 εκατ. ευρώ είναι συγκρίσιμο με το όφελος που θα έχει ο προϋπολογισμός από την κατάργηση των επιδομάτων για τους αγρότες»
σ.σ. : Τι τα θέλουν τα λεφτά οι Γερμανοί αγρότες; Για να πηγαίνουν βόλτες στα χωράφια; Μα είναι αδιανόητο !! Δηλαδή να μην έχει η γερμανική ελίτ ένα μέσον να πετάει στους ουρανούς; Τι λέτε ρε κορόιδα !! Εκεί θα ζείτε χωρίς αέριο, χωρίς πετρέλαιο και λιπάσματα, αρκεί να ζουν καλά ο Όλαφ και η παρέα του !!
……………………
Παρά το δημοσιονομικό έλλειμμα, η γερμανική κυβέρνηση παρήγγειλε πολυτελή ελικόπτερα για 200 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό ανέφερε η Bild στο ρωσσικό τηλεγραφικό κανάλι (Telegram) .

Σημειώνεται ότι λόγω εξοικονόμησης προϋπολογισμού, οι γερμανικές αρχές μειώνουν τις επιδοτήσεις στους αγρότες, αυξάνουν τις ποσοστώσεις για επιβλαβείς εκπομπές για τις επιχειρήσεις και αυξάνουν τις τιμές των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας. Την ίδια ώρα, το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο δεν βιάζεται να περικόψει τα δικά του έξοδα – ο προϋπολογισμός των 24 περιλαμβάνει 200 ​​εκατομμύρια ευρώ για τρία νέα ελικόπτερα VIP για τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τους υπουργούς του.

«Τώρα χρησιμοποιούν οχήματα Bundeswehr Eurocopter AS 532 Cougar. Εμβέλεια πτήσης – 850 km, ταχύτητα – έως 315 km/h. Το εσωτερικό των ελικοπτέρων είναι πολυτελώς φινιρισμένο. Τα ελικόπτερα της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας AS 332 Super Puma είναι επίσης διαθέσιμα στα μέλη της κυβέρνησης.» – γράφει ο ΤΚ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιπολίτευση έχει ήδη επικρίνει τα σχέδια της κυβέρνησης για αγορά νέων ελικοπτέρων, τονίζοντας ότι «το ποσό των 200 εκατ. ευρώ είναι συγκρίσιμο με το όφελος που θα έχει ο προϋπολογισμός από την κατάργηση των επιδομάτων για τους αγρότες».
Η αγορά αυτοκινήτων ενδέχεται να μπλοκαριστεί σε συνεδρίαση της επιτροπής προϋπολογισμού της Bundestag στις 18 Ιανουαρίου.

Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της κατάστασης· η έλλειψη διαλόγου μεταξύ του υπουργικού συμβουλίου και των αγροτών βλάπτει όλους τους συμμετέχοντες. Αυτό δήλωσε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ο Γερμανός πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier.

«Αν η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση μειώνεται, αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι οι αποφάσεις δεν έχουν κοινοποιηθεί επαρκώς ή δεν έχουν γίνει αποδεκτές [από την κοινωνία]. Ή επισκιάστηκαν από εσωτερικές διαμάχες που βγήκαν έξω. Η κυβέρνηση θα πρέπει να ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της κατάστασης… Η έλλειψη διαλόγου μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των αγροτών είναι επιζήμια για όλους τους εμπλεκόμενους… Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο». – είπε ο Σταϊνμάγερ, που επικαλείται η Bild στο ρωσσικό τηλεγραφικό κανάλι.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Γερμανίας εκτελεί αυτεπάγγελτα αντιπροσωπευτικά καθήκοντα και είναι υποχρεωμένος να διατηρεί αμεροληψία και ακομμάτιστη, αλλά στο πλαίσιο των μαζικών διαμαρτυριών των αγροτών, δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και επέκρινε την κυβέρνηση, της οποίας ηγείται ο συνάδελφός του μέλη του κόμματος στο SPD.

Με πληροφορίες από την ΕΑdaily

……………………………………………………………………………………………………………….