Αμερικανός αξιωματικός επιτίθεται στον Μπάιντεν για τα χτυπήματα στην Υεμένη

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν - RIA Novosti, 1920, 01/12/2024
© AP Photo/Andrew Harnik
Αντισυνταγματάρχης Ντέιβις: Ο Μπάιντεν παρασύρει τις ΗΠΑ σε πόλεμο με χτυπήματα στην Υεμένη
.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σύρει τη χώρα σε πόλεμο με την απόφασή του να χτυπήσει την Υεμένη, δήλωσε στο Fox News ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Ντάνιελ Ντέιβις.

“Όλα αυτά έχουν τη δυνατότητα να κλιμακωθούν σε υψηλότερο επίπεδο. Οι Χούτι έχουν δηλώσει με αβέβαιο τρόπο ότι εάν τους επιτεθούμε, στο έδαφός τους, θα αρχίσουν να επιτίθενται στους Αμερικανούς και στα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή. Ποιο είναι το σχέδιό μας; Αυτό είναι ένα πιθανό χτύπημα που μας παρασύρει στον πόλεμο», είπε αγανακτισμένος.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, ο Μπάιντεν πρέπει να εξηγήσει στον αμερικανικό λαό γιατί οι Πολιτείες ξεκινούν αυτή τη σύγκρουση.
.
«Θα ήθελα να ακούσω από τον Λευκό Οίκο ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο και ποιες είναι οι συμβουλές του για την αμερικανική νομοθεσία και το Σύνταγμα», είπε ο Ντέιβις.
.
Σύμφωνα με πηγές του RIA Novosti, το βράδυ της Παρασκευής οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία πραγματοποίησαν 23 αεροπορικές επιδρομές σε στόχους σε τέσσερις επαρχίες της Υεμένης. Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τις απεργίες ως απάντηση στην απειλή για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας από τον Ανσαρ Αλλάχ, υποσχόμενος να συνεχίσει να ενεργεί χωρίς δισταγμό. Είπε ότι 27 επιθέσεις από τους Χούτι έπληξαν εμπορικά πλοία από περισσότερες από 50 χώρες και στις 9 Ιανουαρίου το κίνημα εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση εναντίον αμερικανικών πολεμικών πλοίων.
Την ίδια στιγμή, όπως είπε ο Αλί αλ-Κουχούμ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου Ανσάρ Αλλάχ , οι Χούτι, ως απάντηση στις επιθέσεις στην Υεμένη, επιτέθηκαν επίσης σε στρατιωτικές βάσεις και εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας. Το υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησης των Χούτι υποσχέθηκε ότι η επιτιθέμενη πλευρά «θα πληρώσει βαρύ τίμημα». Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, με τη σειρά του, ανέφερε ότι δεν έχουν καταγραφεί αντίποινα από το κίνημα της Υεμένης.

……………

Σχετικά …

Οι Χούτι επιτέθηκαν σε αμερικανικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Επίσημο !! Το Ιράν κατέσχεσε το δεξαμενόπλοιο που είχαν κατασχέσει οι ΗΠΑ !!

ΗΠΑ & Αγγλία επιτέθηκαν με πολεμικά αεροσκάφη σε στόχους των Χούτι στην Υεμένη

Οι βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ δέχονται επίθεση από τις ιρακινές δυνάμεις αντίστασης !!

Οι Χούτι στοχεύουν αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές τοποθεσίες και βάσεις

…………………………………………………………………………………………….