Προεδρία της Ρωσσίας στους BRICS. Προσδοκίες 2024 …

BRICS

Την 1η Ιανουαρίου, η Ρωσσία ανέλαβε την προεδρία των BRICS . Ως αποτέλεσμα της καλοκαιρινής συνόδου κορυφής, η ένωση γνώρισε μια ιστορική επέκταση. Μετά τη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2023 στη Νότια Αφρική, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία προστέθηκαν στη λίστα των χωρών που συμμετέχουν. Η Αργεντινή, ωστόσο, επέλεξε να μην ενταχθεί μετά την άνοδο στην εξουσία του νέου προέδρου Javier Miley.

Το 2024, η Ρωσσία αναλαμβάνει τα δικαιώματα του προέδρου της ομάδας χωρών BRICS. Η Προεδρία θα πραγματοποιηθεί υπό το σύνθημα της ενίσχυσης της πολυμέρειας για δίκαιη παγκόσμια ανάπτυξη και ασφάλεια. Το κύριο γεγονός είναι η συνάντηση των αρχηγών κρατών, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Καζάν.

Η Ρωσσία θα προεδρεύσει σε μια ιστορική στιγμή για την ενοποίηση. Μετά την επέκταση των BRICS, ο συνολικός πληθυσμός των κρατών μελών θα είναι πάνω από το 40% του κόσμου. Και η συνολική έκταση των χωρών θα υπερβαίνει το 30% της συνολικής έκτασης της γης. Επιπλέον, η συγχώνευση αντιπροσωπεύει το 45% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου.

Δείτε περισσότερα για τις προσδοκίες του 2024, στο υλικό του RIA Novosti.

……………………………………………………………………………………………………..