Οι Χούτι επιτέθηκαν σε αμερικανικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αμερικανικό αντιτορπιλικό - RIA Novosti, 1920, 01/10/2024
© Φωτογραφία: US Naval Forces Europe and Africa / US Sixth Fleet αντιτορπιλικό των ΗΠΑ. Φωτογραφία αρχείου
Το σιιτικό κίνημα Ανσάρ Αλλάχ επιτέθηκε σε αμερικανικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε ο Γιαχία Σαρία, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων των Χούτι, στο τηλεοπτικό κανάλι Al-Masirah .
«Οι ναυτικές δυνάμεις, οι πυραυλικές δυνάμεις και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης πραγματοποίησαν κοινή στρατιωτική επιχείρηση χρησιμοποιώντας μεγάλο αριθμό βαλλιστικών και αντιπλοϊκών πυραύλων, drones, χτυπώντας αμερικανικό πλοίο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινήματος.
.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Χούτι επιτέθηκαν σε πλοίο που «παρείχε υποστήριξη» στον ισραηλινό στόλο . Ο Σάρια πρόσθεσε ότι η επιχείρηση ήταν μια απάντηση στην «προδοτική επίθεση» των ΗΠΑ στις 31 Δεκεμβρίου.
.
Όπως δήλωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, χθες το βράδυ το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ απέκρουσαν τη μεγαλύτερη επίθεση του κινήματος των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα.
.
Σύμφωνα με το CNN, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατέρριψε 24 πυραύλους και drones που εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη. Όπως σημείωσαν πηγές του καναλιού στο Πεντάγωνο , δεν τραυματίστηκε ούτε ένα αμερικανικό πλοίο ή μέλος του πληρώματος. Οι αμερικανικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με άλλες χώρες αποτελούν μέρος του συνασπισμού στο πλαίσιο της Επιχείρησης Φύλακας της Ευημερίας, εκπροσωπούνται στην περιοχή από τρία αντιτορπιλικά.

……………………………………………………………………………………………………………………