Η Γερμανία δελεάζει=εξαπατά την Αρμενία με “υποσχέσεις” για να την παρασύρει στην αντιρωσσική πολιτική της Δύσης.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Φωτογραφία: primeminister.am

σ.σ. : (δέλεαρ=δόλωμα), λατιν. dolus. Παράγωγα: δολόω (=ἐξαπατῶ), δόλωμα, …

“Καθηγητές” από παλιά οι Γερμανοί στον δόλο … Φυσικά, βρίσκουν ή “τοποθετούν” ορντινάτσες και τα κάνουν , όπως και αλλού …

Η Γερμανία δελεάζει την Αρμενία με αντιρωσσικά βήματα – πηγή

Η Γερμανία ενδιαφέρεται για την ταχεία απόσυρση των Ρώσσων συνοριοφυλάκων από την Αρμενία· σε αντάλλαγμα για αυτό και κάποια άλλα αντιρωσσικά βήματα, το Βερολίνο προσφέρει οικονομική βοήθεια στο Ερεβάν. Μια ενημερωμένη πηγή ανέφερε αυτό στο TASS σήμερα, 10 Ιανουαρίου.

«Η Γερμανία προσπαθεί να παρασύρει την Αρμενία στην αντιρωσσική πολιτική της Δύσης. Το καθήκον του Βερολίνου είναι να δημιουργήσει ένα ρήγμα μεταξύ του Ερεβάν και της Μόσχας όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για την ταχεία απόσυρση των Ρώσσων συνοριοφυλάκων από το αρμενικό έδαφος και οι αρχές της χώρας εκκαθαρίζουν τον κρατικό τους μηχανισμό από άτομα φιλικά προς τη Ρωσσία, συμπεριλαμβανομένης της εκτόπισης των ενόπλων δυνάμεων, των υπηρεσιών πληροφοριών και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Σε αντάλλαγμα, το Βερολίνο προσφέρει στο Ερεβάν οικονομική και τεχνική βοήθεια, καθώς και υποστήριξη στις προσπάθειες της κυβέρνησης του Νικόλ Πασινιάν να αποτρέψει τους Αρμένιους του Καραμπάχ από τη μαζική μετανάστευση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». – σημείωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Νωρίτερα, ο Ρώσσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε αποκλειστική συνέντευξη στο TASS μετά τα αποτελέσματα του 2023, είπε ότι το Ερεβάν, υποκύπτοντας στην πειθώ της Δύσης, προσπαθεί να ανταλλάξει τη συμμαχία του με τη Μόσχα με αόριστες υποσχέσεις. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσσικής διπλωματίας, το Ερεβάν προσπαθεί να κατηγορήσει τη Ρωσσία για όλα τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, για να δικαιολογήσει την αντιστροφή της εξωτερικής της πολιτικής πορείας. Ωστόσο, όπως τόνισε ο Λαβρόφ, η Αρμενία ήταν και θα παραμείνει στρατηγικός εταίρος της Ρωσσίας στον Νότιο Καύκασο.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, σε συνέντευξή του στη Δημόσια Τηλεόραση στις 10 Οκτωβρίου πέρυσι, δήλωσε ότι το Ερεβάν δεν σκοπεύει να αλλάξει τον φορέα εξωτερικής πολιτικής του . Ο Πρωθυπουργός τόνισε τότε ότι η Αρμενία «δεν ακύρωσε τίποτα στις σχέσεις με τη Ρωσσική Ομοσπονδία, δεν αποχώρησε από πουθενά», ενώ ταυτόχρονα αναγνώρισε την παρουσία «ορισμένων δυσκολιών» στις διμερείς σχέσεις, οι οποίες «τα τελευταία 20 30 χρόνια έχουν προκύψει περιοδικά, αλλά όλα τα ζητήματα έχουν επιλυθεί “

Να υπενθυμίσουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ Αρμενίας και Ρωσσίας το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζονται από αμοιβαία ένταση. Αυτό συνέβη μετά από διάφορα βήματα της αρμενικής πλευράς, τα οποία θεωρήθηκαν εχθρικά και ακόμη και « αντιρωσσικά » στη Μόσχα: επικύρωση του Καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, συναντήσεις εκπροσώπων της η πολιτική ηγεσία της δημοκρατίας με εκπροσώπους του καθεστώτος του Κιέβου.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………………………