Διοικητής του ρωσσικού Ναυτικού: Τα αμερικανικά πλοία με Tomahawks απειλούν την εθνική ασφάλεια της Ρωσσίας

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η εκτόξευση πυραύλου cruise Tomahawk από το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Cape St.  Γεώργιος - RIA Novosti, 1920, 01/10/2024
CC0 / Φωτογραφία του Ναυτικού των ΗΠΑ από τον Ειδικό Πληροφοριών 1ης Τάξης Kenneth Moll / Η εκτόξευση πυραύλου cruise Tomahawk από το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Cape St. Γεώργιος. Φωτογραφία αρχείου

Διοικητής του ρωσσικού Ναυτικού Evmenov: Τα αμερικανικά πλοία με Tomahawks απειλούν την εθνική ασφάλεια της Ρωσσίας

Τα αμερικανικά πολεμικά πλοία αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια λόγω της ικανότητάς τους να προσεγγίζουν στόχους σε ρωσικό έδαφος με πυραύλους κρουζ Tomahawk, δήλωσε ο Γενικός Διοικητής του Στόλου Ναύαρχος Νικολάι Εβμένοφ σε συνέντευξή του στην Krasnaya Zvezda .
.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετοί παράγοντες επηρεάζουν τη διαμόρφωση απειλών για τη στρατιωτική ασφάλεια των ωκεανών και των θαλάσσιων περιοχών.
.
Αυτά περιλαμβάνουν την περιπολία στη θάλασσα σε μόνιμη βάση από πλοία που μεταφέρουν πυραύλους κρουζ Tomahawk μεγάλου βεληνεκούς με την ικανότητα να εξαπολύουν μαζική επίθεση σε στόχους στο μεγαλύτερο μέρος της Ρωσίας.
.
Σύμφωνα με ανοιχτά δεδομένα, οι κύριοι φορείς των πυραύλων κρουζ Tomahawk είναι τα αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke και τα καταδρομικά κλάσης Ticonderoga του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ διαθέτει πάνω από δέκα καταδρομικά κλάσης Ticonderoga και περίπου 70 αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke. Δυνητικά, όλοι μαζί μπορούν να μεταφέρουν πάνω από επτά χιλιάδες πυραύλους Tomahawk.
.
Μεταξύ άλλων παραγόντων, ο Evmenov ανέφερε:
  • η παρουσία ισχυρών ομάδων ξένων ναυτικών στον Ατλαντικό και στον Ειρηνικό ωκεανό, καθώς και στη Μεσόγειο Θάλασσα·

  • σχέδια άλλων χωρών για παραβίαση των συμφερόντων της Ρωσίας στην Αρκτική μέσω αναθεώρησης του καθεστώτος της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής και της πιθανής διέλευσης πολεμικών πλοίων·

  • ενεργή ανάπτυξη ναυτικών ομάδων του τμήματος ναυτικής αντιπυραυλικής άμυνας και εξερεύνηση της αρκτικής λεκάνης από πυρηνικά υποβρύχια του ναυτικού των ΗΠΑ και της Βρετανίας .

.
Όπως σημείωσε ο αρχιστράτηγος, οι υπάρχουσες απειλές για την εθνική ασφάλεια απαιτούν ένα σύγχρονο ναυτικό ικανό, μαζί με άλλους τύπους και κλάδους του στρατού, να παρέχει στρατηγική πυρηνική και μη πυρηνική αποτροπή από επιθετικότητα και να προστατεύει τα συμφέροντα της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Ωκεανό.
.
Νωρίτερα την Τετάρτη, ο ναύαρχος είπε ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα αυξήσει τον αριθμό του προσωπικού των Πεζοναυτών. Έτσι, μεσοπρόθεσμα, σχεδιάζεται η αναδιοργάνωση των υφιστάμενων πέντε πεζοναυτικών ταξιαρχιών στους στόλους σε θαλάσσια τμήματα και του θαλάσσιου συντάγματος του Στόλου Κασπίας σε ταξιαρχία. Επιπλέον, η ρωσική ναυτική αεροπορία θα λάβει επιθετικά drones “Pacer” και “Okhotnik”, πρόσθεσε ο Evmenov.

…………………………………………………………………………………………………………….