Σαρωτικός ανεμοστρόβιλος στον Πύργο Ηλείας ! Ανέτρεψε μέχρι και φορτηγό ! Εκτεταμένες ζημιές !

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Ανεμοστρόβιλος έφερε τα “πάνω κάτω” στην Ηλεία – Αναποδογύρισε φορτηγό στον Πύργο – Ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Σημαντικές καταστροφές προκλήθηκαν στον Πύργο εξαιτίας της χθεσινής κακοκαιρίας. Ανεμοστρόβιλος που πέρασε κατά το βράδυ της 6 Ιανουαρίου 2024 περίπου στις 22.30 μμ, παρέσυρε στέγες σπιτιών, έπεσαν δέντρα, ενώ σημειώθηκαν και τροχαία ατυχήματα.

Η ένταση του ανέμου ήταν τέτοια που ανέτρεψε ακόμα και φορτηγό αυτοκίνητο στην οδό Αλφειού, στην ανατολική πλευρά του Πύργου !

Σύμφωνα με το ilialive.gr, εκτεταμένες ζημιές έχουν προκληθεί και σε αρκετά σπίτια και σε επιχειρήσεις της περιοχής όπως χαρακτηριστικά σε ένα εργαστήριο μαρμάρου όπου οι ισχυροί άνεμοι κατάφεραν να μετακινήσουν ακόμη και τις βαριές πλάκες αλλά και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων όπου η τζαμαρία της επιχείρησης δεν άντεξε την σφοδρότητα των ανέμων και κατέρρευσε.

Η ηλεκτροδότηση επίσης σε αρκετά σημεία της πόλης είχε διακοπεί ενώ επί ποδός καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας βρίσκονταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία όπως και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην οδό Αλφειού ενώ επίσης εκτεταμένες καταστροφές υπάρχουν και στην περιοχή της Κεραίας όπως και στην Μούτελη.

kannis mpourini

Ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, από χθες στα σημεία των καταστροφών αλλά και σήμερα στον επιτόπιο έλεγχο με το κλιμάκιο του Δήμου, ανέφερε πως καταγράφονται οι ζημιές προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Ένας ανεμοστρόβιλος Κατά τις 10:30 το βράδυ χθες ήταν ικανός στο πέρασμα του να δημιουργήσει εκτεταμένες ζημιές. Εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, ξεριζώθηκαν δέντρα, η ηλεκτροδότηση σταμάτησε αλλά αποκαταστάθηκε τώρα πριν από λίγο. Η αντιμετώπιση από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου ήταν άμεση. Συνεργεία προχωρούν αυτή τη στιγμή στην καταγραφή των ζημιών προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων και στα σπίτια αλλά και στις επιχειρήσεις. Εμείς από την πλευρά μας θα σταθούμε δίπλα στους πολίτες οι οποίοι έχουν υποστεί αυτές τις ζημιές και θα προβούμε σε επόμενες ενέργειες που επιτάσσει το καθήκον και η υπηρεσία μας.

….

………………………………………………………………………………………………………