Νότια Κορέα. Δολοφονική επίθεση στον ηγέτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο ηγέτης του νοτιοκορεατικού κόμματος της αντιπολίτευσης Lee Jae-myung, επιτέθηκε στο Μπουσάν, κοντά στο Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σεούλ στη Σεούλ.  2 Ιανουαρίου 2024 - RIA Novosti, 1920, 01/02/2024
© AFP 2023 / YONHAP Ο ηγέτης του νοτιοκορεατικού κόμματος της αντιπολίτευσης Lee Jae-myung, επιτέθηκε στο Μπουσάν, κοντά στο Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σεούλ στη Σεούλ. 2 Ιανουαρίου 2024

Yonhap: Ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης της Νότιας Κορέας δέχτηκε επίθεση στο Μπουσάν

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ενωμένου Δημοκρατικού Κόμματος της Νότιας Κορέας, Lee Jae-myung, δέχτηκε επίθεση στο Μπουσάν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap .
.
Σημειώνεται ότι η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ο πολιτικός μιλούσε στον Τύπο. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ένας άγνωστος επιτέθηκε στον Lee Jae-myung στον λαιμό, μετά την οποία άρχισε να αιμορραγεί και έπεσε. Το Yonhap αναφέρει ότι ο πολιτικός είχε τις αισθήσεις του, η αιμορραγία του δεν σταμάτησε, του παρασχέθηκε επείγουσα βοήθεια επί τόπου και περίπου 20 λεπτά μετά το περιστατικό στις 10:47 (04:47 ώρα Μόσχας) τον παρέσυρε με ασθενοφόρο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο δράστης συνελήφθη στον τόπο του συμβάντος. Πιθανώς, είχε ένα μαχαίρι μήκους 20-30 εκατοστών.
.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Realmeter, από την 1η Ιανουαρίου, το επίπεδο υποστήριξης για το Ενωμένο Δημοκρατικό Κόμμα στη Νότια Κορέα ήταν 43,6%, ενώ το κυβερνών συντηρητικό Κόμμα Πολιτικής Εξουσίας υποστηρίχθηκε από το 38,1% των πολιτών.
.
Ωστόσο, στην περιοχή που αποτελείται από τις πόλεις Busan, Ulsan και Gyeongsangnam-do, η υποστήριξη των Δημοκρατικών μειώθηκε κατά 5,1 ποσοστιαίες μονάδες στο 34,3% την ίδια εβδομάδα, ενώ η βαθμολογία της συντηρητικής Civic Force αυξήθηκε κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες, έως και 46,7%.

……………………………………………………………………………………………………………