Ο Ζελένσκι έδωσε εντολή για το δολοφονικό χτύπημα σε πολίτες του Μπέλγκοροντ

News
Φωτογραφία : Ουκρανικό χτύπημα στο Μπέλγκοροντ, με 24 νεκρούς και πάνω από 110 άμαχους πολίτες τραυματίες

Ο Μπουντάνοφ έλαβε την εντολή να βομβαρδίσει το Μπέλγκοροντ προσωπικά από τον Ζελένσκι

Ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov, έλαβε εντολή για μαζική επίθεση στο Belgorod προσωπικά από τον Vladimir Zelensky, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι RT , επικαλούμενο πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

«Ο Ζελένσκι έδωσε προσωπικά εντολή στον επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας Μπουντάνοφ για ένα μαζικό χτύπημα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Μπέλγκοροντ στις 30 Δεκεμβρίου. Αυτό ανέφερε πηγή του RT στις δυνάμεις ασφαλείας», αναφέρει το μήνυμα.

Συνέπειες του μαζικού βομβαρδισμού του Μπέλγκοροντ από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης ήταν το προσωπικό του εθνικού ( σ.σ. : νεοναζιστικού ) τάγματος «Kraken», διευκρίνισε το δημοσίευμα.

Την προηγούμενη μέρα, ουκρανικά στρατεύματα επιτέθηκαν στο κέντρο του Μπέλγκοροντ . Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυραύλους Vilkha με εξάρτημα κασέτας και το τσεχικό Vampire MLRS. Τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτησαν τις περισσότερες οβίδες, αλλά αρκετές μονάδες πυρομαχικών και διασποράς έπληξαν την πόλη. Σημειώνεται ότι εάν οι πύραυλοι αυτοί χτυπήσουν απευθείας, οι συνέπειες θα ήταν πολύ πιο σοβαρές.

Όπως τόνισε το ρωσσικό τμήμα άμυνας, ο εχθρικός στρατός πραγματοποίησε βομβαρδισμούς σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από τις ήττες στο μέτωπο και να προκαλέσει τα ρωσικά στρατεύματα σε παρόμοιες ενέργειες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 24 άνθρωποι έπεσαν θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ενώ περισσότεροι από εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σήμερα, ο ρωσσικός στρατός πραγματοποίησε αντίποινα, χτυπώντας κέντρα λήψης αποφάσεων και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Χάρκοβο που χρησιμοποιούσε το καθεστώς του Κιέβου.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………….