Ο Miley απέρριψε επίσημα την πρόσκληση της Αργεντινής να ενταχθεί στους BRICS

BRICS
Ο Πρόεδρος της Αργεντινής απορρίπτει επίσημα την πρόσκληση για ένταξη στους BRICS

σ.σ. : Είναι κρίμα για τον αργεντίνικο λαό !! Μια χώρα που είχε την τιμή να έχει για πρώτο πρόεδρό της έναν Έλληνα, τον Βλαδίμηρο Δημητρίου, να βρίσκεται τώρα έρμαιο στα χέρια ενός αλλοπρόσαλλου

Προβλέπονται μαύρες, χειρότερες από πριν ημέρες, για την πολύπαθη χώρα … , τη στιγμή που αναδύεται ένας νέος πολυπολικός κόσμος, μια διχασμένη οντότητα που οι Αργεντίνοι τον εξέλεξαν για πρόεδρο τους, αυτός μόνος του αποφασίζει να πετάξει από το μέλλον την πατρίδα τους και να την στείλει στη δίνη του παρελθόντος …

Ο Μιλέι δεσμεύεται να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα εάν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει το διάταγμά του !! Και γιατί για ένα θέμα που αφορά όλους τους Αργεντίνους δεν πραγματοποιεί δημοψήφισμα ;; Μα φυσικά το όργανο των ΗΠΑ και όχι μόνο, προωθήθηκε για να εκτελέσει συγκεκριμένες εντολές !!

……………………………..

«Ο Χαβιέ Μάιλι <…> πριν από λίγες ημέρες έστειλε επίσημες επιστολές στον Σι Τζινπίνγκ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με τις οποίες ανακοίνωσε την αποχώρηση της Αργεντινής από το πολυμερές φόρουμ των BRICS», αναφέρει η δημοσίευση.

.
Ο αρχηγός του κράτους ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, τον Πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi και τον ηγέτη της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa για την απόφαση αυτή .
.
Ο Μάιλι έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι στην εξωτερική του πολιτική σκοπεύει να επικεντρωθεί στους δεσμούς με την Ουάσιγκτον και όχι στις χώρες BRICS . Σύμφωνα με τον ίδιο, το Μπουένος Άιρες θα πρέπει να εγκαταλείψει το πέσο και να ενταχθεί σε χώρες που χρησιμοποιούν το δολάριο ΗΠΑ ως επίσημο νόμισμα, καθώς και να καταργήσει την Κεντρική Τράπεζα και πολλά υπουργεία, μειώνοντας τον κυβερνητικό μηχανισμό.
Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στο κέντρο του Μπουένος Άιρες ενάντια στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει ο νέος πρόεδρος της χώρας. Ο ίδιος ο Miley απείλησε να χρησιμοποιήσει βία εναντίον διαδηλωτών που θα εμπόδιζαν την κυκλοφορία.
.
Οι BRICS ενώνουν τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, αλλά πρόσφατα 23 κράτη έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία να ενταχθούν στο οικονομικό μπλοκ. Στην τελευταία σύνοδο κορυφής, που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο στο Γιοχάνεσμπουργκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν, η Αργεντινή, η Αίγυπτος και η Αιθιοπία κλήθηκαν επίσημα να ενταχθούν στους BRICS από την 1η Ιανουαρίου 2024. RIA Novosti
………………………………………………………………………………