Και μετά «μπήκαν οι στρατηγοί» …

News

Στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-95 των Ρωσσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων. Φωτογραφία: Τηλεοπτική και Ραδιοφωνική Εταιρεία των Ρωσσικών Ενόπλων Δυνάμεων “Zvezda”

44 επιθέσεις δεν είναι απόσβεση για το σκάφος προσγείωσης Novocherkassk, αλλά οι Βρετανοί θα συνεχίσουν να έχουν τη δική τους – γνώμη

Σήμερα, οι ρωσσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική επίθεση σε στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία. Πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για αντίποινα για το κατεστραμμένο BDK Novocherkassk, αλλά ο αρθρογράφος του Pravda.Ru, Lyubov Stepushova, είναι σίγουρος ότι δεν είναι έτσι και οι Βρετανοί, που προετοίμαζαν την αεροπορική επιδρομή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Feodosia, θα εξακολουθήσουν να έχουν τη δική τους.

Σήμερα υπήρχαν μόνο τέσσερα «κύματα» για να εντοπίσουν πρώτα την αεράμυνα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια να χτυπήσουν στρατιωτικούς στόχους. Σύμφωνα με έκθεση της Πολεμικής Αεροπορίας (AF) των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αυτή ήταν η πιο μαζική αεροπορική επίθεση. Οι ρωσσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εκτόξευσαν 158 πυραύλους και UAV. 44 αφίξεις καταγράφηκαν επίσημα στις 9 π.μ.

«Ποτέ δεν έχουμε δει τόσους πολλούς στόχους στην οθόνη μας ταυτόχρονα», — δήλωσε ο πρόεδρος της Πολεμικής Αεροπορίας Γιούρι Ιγκνάτ.

«Δέχθηκαν επίθεση σε κρίσιμες υποδομές, βιομηχανικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις», — έγραψε ο Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny .

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά 18 αεροσκάφη Tu-95 και Tu-22M3, καθώς και τακτικά αεροσκάφη MiG-31K, ανυψώθηκαν στον αέρα και χρησιμοποιήθηκαν επίγεια συστήματα Iskander.

Το ρωσσικό κανάλι Telegram “Blooming Geranium” ενημερώνει ότι αρχικά υπήρξε κλήση από “Geraniums”, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου τύπου, στις περιοχές Kherson, Odessa, Nikolaev, βόρεια Sumy και Chernigov. Τα νέα Geranium είναι μαύρα και αεριωθούμενα, κατασκευασμένα από υλικό που απορροφά εν μέρει τα σήματα ραντάρ, καθιστώντας πιο δύσκολο τον εντοπισμό τους, ειδικά σήμερα που μπήκαν από την ομίχλη, όπως συνέβη στην Οδησσό και στο Νικολάεφ. Είναι δύσκολο να χτυπηθούν τέτοια UAV με αντιαεροπορικά πυρά, τα οποία μείωσαν την αποτελεσματικότητα των κινητών ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά τουλάχιστον 50%.

Και μετά «μπήκαν οι στρατηγοί», υπήρξαν εκτοξεύσεις «με πυραύλους Tu-22 Kh-22, καθώς και πυραύλους Kh-101/555 με 11 στρατηγικούς Tu-95MS». Σύμφωνα με άλλα κοινά, οι ρωσσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν επίσης το παράκτιο σύμπλεγμα Bastion και θαλάσσιους πυραύλους Kalibr.

Τα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν σε στρατιωτικούς στόχους στο Κίεβο, στο Τσερνίγοφ, στην Οδησσό, στο Ντνεπροπετρόβσκ, στο Χάρκοβο, στο Λβοφ, στην Τερνόπολη, στο Ρίβνε, στο Χμελνίτσκι, στη Βίννιτσα και στο Ζιτομίρ.

Κατά την απόκρουση της πυραυλικής επίθεσης, η αεράμυνα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αστόχησε προς την κατεύθυνση της Πολωνίας. Ο Πρόεδρος της Πολωνίας συγκαλεί επείγουσα συνεδρίαση, όπως συνέβη πέρυσι, όταν δύο Πολωνοί αγρότες έχασαν τη ζωή τους.

Αναφέρεται επίσης ότι πτήση μαχητικών SU-35 κατέστρεψε δύο ουκρανικά MiG που προσπάθησαν να επιτεθούν σε ρωσσικά βομβαρδιστικά ενώ επιχειρούσαν στις περιοχές Kherson και Zaporozhye. Το κανάλι “Blooming Geranium” έγραψε επίσης για αυτό. Σύμφωνα με τον ίδιο, χτυπήθηκαν τα εξής:

  • Το Lviv είναι μια βάση μισθοφόρων του ΝΑΤΟ, η ενέργεια και οι αποθήκες. Άλλα κανάλια αναφέρουν ότι χτυπήθηκε το κτίριο της Ακαδημίας χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, όπου βρισκόταν στρατιωτικό προσωπικό, καθώς και μισθοφόροι από όλο τον κόσμο.
  • Khmelnitsky – αεροδρόμιο, αεροπλάνα, αποθήκες.
  • Κίεβο – εργοστάσια, ενέργεια, ιδίως στην περιοχή Podolsk του Κιέβου – τερματικές αποθήκες του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.
  • Kharkov – αεροδρόμιο, αποθήκες, ενέργεια.
  • Οδησσός – τερματικά, αποθήκες, λιμάνια. Στην Οδησσό, υπάρχουν περισσότερες από 7 αφίξεις στην περιοχή του λιμανιού, προσθέτει ο στρατιωτικός ανταποκριτής Βλαντιμίρ Ραζίν.
  • Nikolaev – αεροδρόμιο, λιμάνι, τερματικά καυσίμων, αρχηγείο ελέγχου.
  • Kherson – τοποθεσίες πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας, αποθήκες, εξοπλισμός, σημεία προσωρινής στέγασης (TAP) για προσωπικό και εξοπλισμό πλωτών.
  • Dnepropetrovsk – εργοστάσιο Yuzhmash, αεροδρόμιο.
  • Konotop (περιοχή Sumy) – εγκαταστάσεις προσωρινής αποθήκευσης, αποθήκες εξοπλισμού, ενέργεια.
  • Zaporozhye – εγκαταστάσεις προσωρινής αποθήκευσης, τερματικοί σταθμοί, εξοπλισμός αεράμυνας και αεράμυνας.

Όπως δήλωσε το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας, προβλήματα με ηλεκτρισμό και απώλεια ρεύματος στους καταναλωτές σημειώθηκαν σε πέντε περιοχές. Οι δημόσιες σελίδες της Ρωσσίας και της Ουκρανίας γράφουν ότι αυτή είναι η ανταπόδοση της Ουκρανίας για το πλοίο προσγείωσης Novocherkassk. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτό δεν θα ήταν αρκετό, χρειάζεται ένα πλήγμα στη βρετανική στρατιωτική μηχανή, τονίζει ο Lyubov Stepushova.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………….