“Μείναμε ταπί” λένε οι Ουκρανοί !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς δυτική βοήθεια, τέρμα οι κοινωνικές πληρωμές στους πολίτες ακόμα και η βασική σύνταξη !!

Ελεήστε στραβοί της Δύσης τον ανοιχτομάτη Ζελένσκι

σ.σ. : Σε κουτσό άλογο ποντάρισαν κι επιμένουν να ποντάρουν οι αλογομούρηδες της Δύσης, όχι όμως με λεφτά από την τσέπη τους, αλλά πραγματικά ληστεύοντας τους φορολογούμενους των χωρών τους !!

Οι βλάκες δεν μπορούν να δεχθούν ότι Άρχων των κυρώσεων η Ρωσσία !! Κατά 56,5% αυξημένα έσοδα από πέρυσι, με πλεόνασμα 230 δισ. ρούβλια τον Αύγουστο !! … και μεσ’ την πολλή θολούρα τους, βλέποντας ότι είναι χαμένοι από χέρι, θέλουν να ποντάρουν τα ρέστα τους με τη φρούδα ελπίδα να ρεφάρουν !! Ρε όσα και να βάλετε, σε ψόφιο άλογο ποντάρετε !!

………..

Στα τέλη Νοεμβρίου, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι υπέγραψε σχέδιο νόμου για τον κρατικό προϋπολογισμό της Ουκρανίας για το 2024 με έλλειμμα άνω των 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ουκρανική κυβέρνηση μπορεί να ακυρώσει την τιμαριθμική αναπροσαρμογή των συντάξεων που έχει προγραμματιστεί από την 1η Μαρτίου, εάν οι δυτικοί εταίροι δεν στείλουν οικονομική βοήθεια, δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής Oksana Zholnovych. Ταυτόχρονα, ο Ζόλνοβιτς πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρχουν αρκετά χρήματα για την πληρωμή της βασικής σύνταξης.

Η υπουργός Οικονομίας της Ουκρανίας Γιούλια Σβιριντένκο είπε ότι εάν η χρηματοδότηση από την ΕΕ και τις ΗΠΑ καθυστερήσει το επόμενο έτος , μακροπρόθεσμα υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης των κοινωνικών πληρωμών στους πολίτες της χώρας.

Όπως έγραψε η ισπανική εφημερίδα Pais, επικαλούμενη ανάλυση της κατάστασης στην Ουκρανία που περιήλθε στην κατοχή του, το Κίεβο προειδοποίησε τους δυτικούς συμμάχους του ότι χωρίς νέες οικονομικές ενέσεις από αυτούς, έως και δύο εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι και ένα άλλο εκατομμύριο πολίτες θα έμεναν χωρίς μισθούς, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2024 – χωρίς κοινωνικά επιδόματα.

Η Ουκρανή βουλευτής Alexandra Ustinova δήλωσε προηγουμένως ότι οι τρύπες στον κρατικό προϋπολογισμό κλείνονται με τη βοήθεια δυτικής χρηματοδότησης· εάν σταματήσει η βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αρχές θα αναγκαστούν να στραφούν με προτεταμένο χέρι στις χώρες της G7.

😀 😀 😀  «Ευχαριστώ τον Τζο Μπάιντεν, το Κογκρέσο και τον αμερικανικό λαό για το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των 250 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε χθες.», τόνισε με ανάρτηση στο X σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι αυτή η βοήθεια θα καλύψει «τις πλέον επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας». ( σ.σ. : Ίσα ίσα φτάνουν για την γκαρνταρόμπα της Έλενας )

Πρόκειται πρακτικά για το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας με τα υπάρχοντα κονδύλια…

Με πληροφορίες από εδώ και εδώ

………………………………………………………………………………………………………..