Καλαμάτα. Συντριβή α/φ Τ2 στην 120 ΠΕΑ. Νεκρός ο πιλότος. Τριήμερο πένθος στις ελληνικές Ε/Δ

ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: Πτώση διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην 120 ΠΕΑ

Ενα εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη σε κοντινή απόσταση από την 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος στην Καλαμάτα.

Η συντριβή έγινε λίγο μετά την απογείωση και σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, από το αεροσκάφος αποκολλήθηκαν τμήματα στον αέρα και τελικά συνετρίβη σε πολύ κοντινή απόσταση από την βόρεια πύλη του αεροδρομίου σε έκταση με καλάμια στον Αρι.

Στο αεροσκάφος επέβαινε ένας 40χρονος πιλότος από τη Μεσσηνία.

H επίσημη ανακοίνωση της του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας: 

“Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών”. eleftheriaonline.gr/

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά τον θάνατο του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, κατά τη συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

«Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου2023, για τον θάνατο εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα».

…….

…..

……………………………………………………………………………………………………….