Επιστημονική έρευνα: η κακοποίηση ανδρών από γυναίκες συμβαίνει και στη χώρα μας

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κακοποίηση ανδρών: συμβαίνει και στη χώρα μας

Tα φειδωλά επίσημα στοιχεία καταλήγουν ότι τουλάχιστον το 12,4% των ανδρών έχει δεχτεί φυσική βία από την επίσημη ή πρώην σύζυγο, ενώ το 4,6% ότι έχει πέσει θύμα ακραίων συμπεριφορών από τη γυναίκα, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται κλωτσιές, μπουνιές, δαγκώματα, χρήση μαχαιριού ή όπλου.

Στις ερωτηθείσες γυναίκες, οι περισσότερες παραδέχτηκαν ότι πολύ συχνά υπερβαίνουν τα εσκαμμένα κυρίως με το πέταγμα αντικειμένων εναντίον του συντρόφου τους με σκοπό να τον πληγώσουν.Ολόκληρη η επιστημονική έρευνα ➡ ΕΔΩ

Σχετικό δικό μας άρθρο:

Σταματήστε την κακοποίηση των αντρών από γυναίκες!

Ελάλησε και η Λαλέ:

«Αντιλαμβάνομαι την τέχνη μου ως μια ιστορική αναφορά που καταγράφει την προσωπική μου ζωή και την εποχή μας μέσα από εικόνες. Το έργο μου εξερευνά αφηγήσεις για τη χρόνια ασθένεια και την αναγκαστική μετανάστευση μέσα από μια διαπροσωπική προοπτική. Μέσα από το έργο μου, στοχεύω να αποκαταστήσω ποιητικά τα χαμένα κομμάτια της πολιτισμικής σύγχυσης της οικογένειάς μου που συνέβη το 1922, με την αναγκαστική μετανάστευση και τον εκτοπισμό από τη Μικρά Ασία στην Ελλάδα».

Μάλλον ποτέ δεν  θα καταλάβουν οι απανταχού ηλίθιοι, ότι δεν γίνονται καλύτεροι καλλιτέχνες εάν δεν σέβονται τις σημαίες ως σύμβολα αλλά αντίθετα, πέφτουν στο τιποτένιο επίπεδο των ανθρώπων χωρίς αξίες, που τις καίνε και ασελγούν επί αυτών. Εάν όμως το έκαναν π.χ. με εβραϊκή σημαία η παγκόσμια κατακραυγή περί αντισημιτισμού  θα ήταν τεράστια και πιθανώτατα με σφοδρές ποινικές κυρώσεις. Για τον συνεχώς αυξανόμενο ανθελληνισμό δεν ακούγεται τίποτα.