Γερμανία -Ουκρανία στο ΠΑΡΑ πέντε

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτογραφία: Οι συνένοχοι της οικονομικής καταστροφής της Γερμανίας.

Η πρόεδρος των λεγόμενων πέντε σοφών της οικονομίας -που τίποτα αξιόλογο δεν έχουν κάνει στον οικονομικό τομέα μέχρι σήμερα- της Γερμανίας του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Monika Schnitzer πρότεινε τη θέσπιση προσαύξησης φόρου εισοδήματος προκειμένου να χρησιμοποιηθούν περαιτέρω τα κεφάλαια «για την έκφραση αλληλεγγύης με την Ουκρανία».

Αυτό δήλωσε η επικεφαλής του γνωμοδοτικού συμβουλίου της γερμανικής κυβέρνησης σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στα γερμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την Schnitzer, οι λεγόμενες «εισφορές αλληλεγγύης»  που εισήχθησαν μετά την επανένωση της Γερμανίας για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης για τα νέα ομοσπονδιακά  ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ μετά από διαμαρτυρίες του λαού, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εννοιολογική βάση για το νέο φόρο.

«Οι ειδικές εκδηλώσεις απαιτούν ειδικά μέτρα. Ένας φόρος αλληλεγγύης στην Ουκρανία με τη μορφή επιβάρυνσης φόρου εισοδήματος για τη στρατιωτική βοήθεια θα ήταν μια πιθανή απάντηση σε αυτήν την πρόκληση». — σημείωσε η οικονομολόγος σε συνομιλία με το δημοσίευμα.

Η ειδικός παραδέχτηκε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα ήταν «μη δημοφιλής στον πληθυσμό», ωστόσο, υποστήριξε ότι η Γερμανία ήταν «καλύτερα να δράσει τώρα» παρά αργότερα, όταν οι συνέπειες της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα απαιτήσουν «εντελώς διαφορετικά μέτρα». Oι έντονες και απόλυτα αρνητικές αντιδράσεις στην πρόταση αυτού του οικονομικού καρκινώματος έν όψη και της γερμανικής οικονομικής κρίσης υπήρξαν άμμεσες.