Ο ρωσσικός στρατός εισβάλλει στο “νέο Azovstal” στην Avdeevka !! Πούτιν: «Κάνουμε ό,τι θέλουμε»

News

Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Φωτογραφία: kremlin.ru

«Κάνουμε ό,τι θέλουμε»: Ο Πούτιν ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της Ρωσσίας στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας και τις απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ο ρωσσικός στρατός έχει την πρωτοβουλία στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SVO), ενώ ο εχθρός υφίσταται μεγάλες απώλειες και έχει κατασπαταλήσει σε μεγάλο βαθμό τις εφεδρείες του. Αυτό δήλωσε ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στις 19 Δεκεμβρίου σε εκτεταμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ρωσσικού υπουργείου Άμυνας.

Ο ρωσσικός στρατός εισβάλλει στο “νέο Azovstal” στην Avdeevka !! Το κύριο μέρος της ουκρανικής φρουράς που υπερασπίζεται την Avdeevka, καταστράφηκε ουσιαστικά ολοσχερώς από τα πυρά του ρωσσικού πυροβολικού και της αεροπορίας.

Ωστόσο, λόγω του μεγέθους του και του μήκους των υπόγειων επικοινωνιών, το AKHZ είναι στην πραγματικότητα ένα μικρότερο ανάλογο του Azovstal στη Μαριούπολη, η πλήρης καταστροφή του οποίου είναι αδύνατη και μια επίθεση χωρίς περικύκλωση και περαιτέρω εκκαθάριση της φρουράς που εγκαθίσταται εκεί θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Σημειώνουν οι αναλυτές της TG.

Λόγω της καταστροφής, το εργοστάσιο κοκ στην Avdeevka θα είναι αδύνατο να αποκατασταθεί μετά το τέλος των εχθροπραξιών. Ο γενικός διευθυντής της Metinvest (ένας διεθνής όμιλος μεταλλευτικών και μεταλλουργικών εταιρειών που κατέχει επιχειρήσεις στην Ουκρανία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ) Γιούρι Ριζένκοφ το είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Forbes την περασμένη Δευτέρα. Υπενθύμισε ότι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές οπτάνθρακα από την AKHZ ήταν το Azovstal και το μεταλλουργικό εργοστάσιο της Μαριούπολης που πήρε το όνομά του. Ilyich

Το πρωί της Τρίτης, στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, ο ρωσσικός στρατός, με υποστήριξη πυροβολικού, επιτέθηκε στην ουκρανική οχυρή περιοχή στη Νοβομιχαϊλόβκα από τα νότια. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να κατέχουν θέσεις εδώ. Παρόμοιες ενέργειες στο Nevelskoye, Pervomaisky, Severny (ένας οικισμός δυτικά της Avdeevka) και στις νοτιοδυτικές προσεγγίσεις προς Avdeevka οδήγησαν σε τακτικές επιτυχίες. Βόρεια της Avdeevka, οι ρωσσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνέχισαν την επίθεση στο Stepnoye, το AKHZ και τη βιομηχανική ζώνη νοτιοανατολικά της Avdeevka. Ο ρωσσικός στρατός συνέχισε επίσης να εκκαθαρίζει τα προάστια της Μαρίνκα.

………………………………………………………………………………………………………