Κολοσσιαίες απώλειες υπέστη η Siemens AG μετά την απόδρασή της από τη Ρωσσία !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Πετρίτης”. Φωτογραφία: mobility.siemens.com

σ.σ. : Τελικά, οι Γερμανοί αποδεικνύονται ηλίθιοι !!

Η Siemens AG έχασε 600 εκατομμύρια ευρώ αφού πούλησε τις ρωσσικές της δραστηριότητες και τελικά διέκοψε τις δραστηριότητές της στη Ρωσσική Ομοσπονδία, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας για το 2023, που δημοσιεύτηκε στις, 18 Δεκεμβρίου.

Η θυγατρική του ομίλου, η Siemens Mobility, υπέστη εντυπωσιακές ζημιές· πέρυσι έχασε 600 εκατομμύρια ευρώ.

Στη Ρωσσία, η εταιρεία, σε συνεργασία με τους Russian Railways, δημιούργησε ένα δίκτυο αποθηκών για τη συντήρηση και την επισκευή των αμαξοστοιχιών Sapsan και Lastochka και οι θυγατρικές της παρήγαγαν μετατροπείς συχνότητας και κινητήρες έλξης.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η Siemens Mobility, η Volkswagen Bank και άλλες γερμανικές εταιρείες ζήτησαν από τις γερμανικές αρχές να αποζημιώσουν τις ζημίες λόγω της απόσυρσής τους από τη ρωσσική αγορά. Τεκμηρίωσαν τους ισχυρισμούς τους με το γεγονός ότι επένδυσαν κεφάλαια με εγγυήσεις της γερμανικής κυβέρνησης, υπενθυμίζει η Deutsche Welle αυτήν την Τρίτη.

Η Siemens δραστηριοποιείται στη Ρωσσία από το 1852, όταν η εταιρεία ασχολούνταν με την τοποθέτηση τηλεγραφικών γραμμών. Ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη ρωσσική αγορά τον Μάιο του 2022 στο πλαίσιο της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου του ίδιου έτους. Στις αρχές Μαρτίου του περασμένου έτους, ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε τη διακοπή των προμηθειών προϊόντων στη Ρωσσία και τη Λευκορωσσία και αργότερα ανέστειλε τη σύμβαση με τους Ρωσσικούς Σιδηροδρόμους για την αγορά αμαξοστοιχιών Sapsan.

Ο επικεφαλής των ρωσικών σιδηροδρόμων Oleg Belozerov δήλωσε αργότερα ότι η Siemens θα συνεχίσει να συντηρεί τα τραίνα.

Πηγή

……………………………………………………………………………………………………………….