Επιχείρηση Prosperity Guardian στην Ερυθρά θάλασσα. Υεμένη: “Η Ερυθρά Θάλασσα θα γίνει το νεκροταφείο τους” !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σ.σ. : Το πράγμα χοντραίνει και ο κίνδυνος γενικής ανάφλεξης παραμονεύει !!

Μετά την επίθεση της Χαμάς και τον ολοκληρωτικό πόλεμο που εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, η Υεμένη αντέδρασε κηρύσσοντας πόλεμο κατά του Ισραήλ.

Ιορδανία και Σ. Αραβία είπαν όχι στην Υεμένη για χρήση του εναέριου χώρου τους εναντίον του Ισραήλ., ενώ τα εμπορικά πλοία ισραηλινών εφοπλιστών που κατευθύνονται στο Ισραήλ, αναγκάζονται να κάνουν τον περίπλου της Αφρικής για να φτάσουν στη Χάιφα μέσω της Μεσογείου !! Τις προηγούμενες ημέρες, οι Υεμένιοι χτύπησαν διάφορα πλοία στην Ερυθρά θάλασσα, με αποτέλεσμα να πλήττεται η ισραηλινή οικονομία, αλλά και το διεθνές εμπόριο. Ήδη μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και μεταφορών, ανακοίνωσαν το σταμάτημα διέλευσης από την Ερυθρά θάλασσα !!

Προχθές, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν “ειδική επιχείρηση” στην Υεμένη και ήδη ανακοίνωσαν έναν νέο στρατιωτικό συνασπισμό που θα προστατεύει τα πλοία με προορισμό το Ισραήλ. Ο συνασπισμός, που ονομάζεται «Επιχείρηση: Φύλακες της Ευημερίας», περιλαμβάνει: Αγγλία, Μπαχρέιν, Καναδάς, Γαλλία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Ισπανία, Σεϋχέλλες. Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην επιχείρηση.

Ο υπουργός Άμυνας των Χούτι αντέδρασε στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Επιχείρηση Prosperity Guardian, λέγοντας ότι: “η Ερυθρά Θάλασσα θα γίνει το νεκροταφείο τους. Έχουμε όπλα για να βυθίσουμε τα αεροπλανοφόρα, τα θωρηκτά σας, τα υποβρύχια και τα αντιτορπιλικά σας”. Κάλεσε επίσης τους Μουσουλμάνους τόσο τους Σουνίτες όσο και τους Σιίτες του Μπαχρέιν να επαναστατήσουν και να ανατρέψουν τον βασιλιά τους. !!

……………………………………………………………………………………………………