Οικονομία: Η Γερμανία με την σημερινή ηλεκτροπληξία Κατάρ-ρέει

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Bundesregierung, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, έπρεπε να κάνει δημοσιονομικές επιλογές και η επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα  πληρώνει το τίμημα, όσοι επιθυμούν να αγοράσουν ή έχουν συμβόλαιο αγοράς για ηλεκτρικό μοντέλο δεν θα μπορούν πλέον να επωφελούνται από το μπόνους, από ΣΗΜΕΡΑ κιόλας.

Αυτό οφείλεται σε απόφαση του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου. Η ομοσπονδιακή αρχή κήρυξε «παράνομη» τη διάθεση κεφαλαίων που προορίζονταν αρχικά για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19 σε σχέδιο προστασίας του κλίματος με διευκόλυνση της μετάβασης στην ηλεκτρική κινητικότητα η οποία τώρα πλήττεται σκληρά.

Ο Robert Habeck, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την κατάργηση για το οικολογικό μπόνους  «νωρίτερα από το αναμενόμενο» με ➡ ημερομηνία λήξης 17.12.2023 (Κυριακή!) και πρόσθεσε ότι αυτό το μέτρο του προκάλεσε «πόνο», αλλά ότι ήταν το τίμημα που έπρεπε να πληρωθεί για να «διατηρηθούν τα κομβικά στοιχεία» του σχεδίου που στοχεύει στην

➡ καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η άμεση και αιφνιδιαστική κατάργηση του μπόνους  είναι ακόμα ένα ενδεικτικό πτώχευσης της γερμανικής πολιτικής με βασικό συνένοχο στο χάος τον καγκελάριο Ολαφ Σόλτς.

 ➡  Η Γερμανία θέλει να απαλλαγεί εντελώς από τα ορυκτά καύσιμα,

είπε ο  ο κ. Χάμπεκ όταν έκανε τις συμφωνίες με το Κατάρ…

Οι νέες αυξήσεις (καί)  στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και στα τέλη παροχής ενέργειας θα έχουν σύντομα αρνητικές επιδράσεις στον γερμανικό λαό και γενικά σε όλους τους καταναλωτές με πιθανό αποτέλεσμα πρόωρες εκλογές.