Λαβρόφ: Η Δύση θέλει διαπραγματεύσεις για να δώσει χρόνο στην Ουκρανία να αναπληρώσει τον εξοπλισμό της

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ - RIA Novosti, 1920, 18/12/2023
Η Δύση, μιλώντας για διαπραγματεύσεις, θέλει να δώσει στην Ουκρανία ένα διάλειμμα, είπε ο Λαβρόφ

Λαβρόφ: Η Δύση, μιλώντας για διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, θέλει να δώσει ένα διάλειμμα στο Κίεβο

Οι ηγέτες των δυτικών χωρών, μιλώντας για την ανάγκη διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία, ουσιαστικά προτείνουν μια παύση των εχθροπραξιών για να δώσουν στο Κίεβο την ευκαιρία να λάβει μια ανάσα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσσίας, Σεργκέι Λαβρόφ …
.
Υπενθύμισε ότι τον Απρίλιο συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με μια ομάδα Αμερικανών πολιτικών επιστημόνων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων Richard Haas και το Συμβούλιο των εργαζομένων Charles Kupchan.
.
“Όταν ήμουν στη Νέα Υόρκη σε μια συνάντηση όταν ήμασταν πρόεδροι του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, συναντήθηκα με μια ομάδα πολιτικών επιστημόνων, συμπεριλαμβανομένων των Richard Haas, Charles Kupchan. Για κάποιο λόγο, όλοι αργότερα αποφάσισαν ότι αυτή η συνάντηση ήταν μυστική, σαν να χρησιμοποιήθηκε αυτή η επαφή ως κανάλι. Τίποτα τέτοιο: συναντιόμουν τακτικά με πολιτικούς επιστήμονες όταν βρισκόμουν στη Νέα Υόρκη, και αυτή τη φορά το ρώτησα επίσης – συμφώνησαν. Τότε ο Ρίτσαρντ Χάας και πέντε ή έξι άτομα μαζί του εξέφρασαν την ακόλουθη ιδέα: ναι, μάλλον πρέπει να κάνουμε ειρήνη τώρα, γιατί καμία πλευρά δεν μπορεί να κερδίσει», είπε ο Λαβρόφ.
.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνομιλητές «χωρίς δισταγμό» μίλησαν για την ανάγκη σύναψης εκεχειρίας για μια ορισμένη συμφωνημένη περίοδο, καθώς η Ουκρανία χρειάζεται χρόνο για να αναπληρώσει τα αποθέματα στρατιωτικού εξοπλισμού, πυραύλων και άλλων πυρομαχικών.
.
“Ήταν τον Απρίλιο. Τώρα οι δυτικοί ηγέτες μιλούν ανοιχτά για αυτό, προτείνοντας ακριβώς αυτό. Επιπλέον, ορίζοντας ξεκάθαρα ότι αυτό δεν θα είναι το τέλος της σύγκρουσης, αλλά θα είναι μια παύση – με τον ίδιο περίπου τρόπο που η Δύση χρειαζόταν τις συμφωνίες του Μινσκ ως παύση. <…> Οι ίδιες τακτικές μπαίνουν τώρα σε συζητήσεις που κάνουν οι δυτικοί συνάδελφοί μας και δεν τις έχουν μαζί μας, τις έχουν δημόσια», σημείωσε ο υπουργός.
.
Τόνισε ότι η αλλαγή στη ρητορική δεν αλλάζει την ουσία της δυτικής πολιτικής· εξακολουθούν να θεωρούν τη Ρωσσία απειλή.
.
Όπως είπε ο Λαβρόφ την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσσία δεν αποχώρησε ποτέ από τις διαπραγματεύσεις, αλλά όσο συνεχίζονται οι μάχες τόσο πιο δύσκολες θα είναι οι συνθήκες.
Λόγω της έλλειψης στρατιωτικών επιτυχιών, η Ουκρανία, της οποίας ο προϋπολογισμός εξαρτάται πλήρως από τα εξωτερικά έσοδα, έχει γίνει πιο δύσκολο να λάβει επιδοτήσεις από τη Δύση. Η Ρωσσία είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις: όπως είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, «ή θα καταλήξουμε σε συμφωνία και θα συμφωνήσουμε σε ορισμένες παραμέτρους, ή <…> (Θα αποφασίσουμε) με τη βία».

…………….

[ Μπόρις Πιστόριους : «Έχουμε λίγα χρόνια». Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας κάλεσε τις χώρες του ΝΑΤΟ να προετοιμαστούν για πόλεμο με τη Ρωσσία.

Θεωρεί αρκετά σοβαρές τις απειλές της Ρωσσικής Ομοσπονδίας κατά της Γεωργίας, της Μολδαβίας και των χωρών της Βαλτικής και ζητά προετοιμασία για πόλεμο. Η Γερμανία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή όπλων για να «συναντήσουν τη Ρωσσία» ] … , δήλωσε μετά το γερμανικό πολεμικό συμβούλιο, όπου συμφωνήθηκε να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Γερμανία σε περίπτωση ήττας της Ουκρανίας !!

ΑΛΦΕΙΟΣ : Οι Ρώσσοι επιτέλους αντιλήφθηκαν με ποιούς έχουν να κάνουν !! Πούτιν: Το 2000 θα προειδοποιούσα τον εαυτό μου να μην είναι αφελής και ευκολόπιστος απέναντι στη Δύση !!

………………………………………………………………………………………………..