Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν “ειδική επιχείρηση” στην Υεμένη !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά την επίθεση της Χαμάς και τον ολοκληρωτικό πόλεμο που εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, η Υεμένη αντέδρασε κηρύσσοντας πόλεμο κατά του Ισραήλ.

Ιορδανία και Σ. Αραβία είπαν όχι στην Υεμένη για χρήση του εναέριου χώρου τους εναντίον του Ισραήλ., ενώ τα εμπορικά πλοία ισραηλινών εφοπλιστών που κατευθύνονται στο Ισραήλ, αναγκάζονται να κάνουν τον περίπλου της Αφρικής για να φτάσουν στη Χάιφα μέσω της Μεσογείου !! Τις προηγούμενες ημέρες, οι Υεμένιοι χτύπησαν διάφορα πλοία στην Ερυθρά θάλασσα.

Έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου RIA Novosti, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin θα ανακοινώσει τις προετοιμασίες για την Επιχείρηση Guardian of Prosperity κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή. σχετικά με την αντιμετώπιση απειλών από τους Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα, γράφει το The War Zone αναφερόμενο σε εκπρόσωπο του Πενταγώνου.

«Ο Όστιν, ο οποίος θα επισκεφθεί την περιοχή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με τον Στρατηγό Μπράουν, Πρόεδρο του Μικτού Επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας, θα ανακοινώσει την έναρξη της Επιχείρησης Prosperity Guardian. Πρόκειται για μια διεθνή επιχείρηση που στοχεύει στη διασφάλιση της διεθνούς θαλάσσιας ασφάλειας», αναφέρει η δημοσίευση σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, από την πλευρά του, δήλωσε ότι το Ιράν πρέπει να λάβει μέτρα για να τερματίσει την απειλή για τη ναυτιλία.

Η Τεχεράνη απέρριψε τις κατηγορίες ότι οι Χούτι συμμετείχαν στις επιθέσεις. Τόνισαν ότι οι «αντιστασιακές ομάδες» στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των υποστηρικτών του Ανσάρ Αλλάχ, δεν λαμβάνουν οδηγίες από το Ιράν και δεν το υπακούουν, αλλά ενεργούν με βάση τις δικές τους αρχές, καθώς και «τα συμφέροντα της χώρας και του λαού τους».

…………………………………………………………………………………………………………