Αλλαγή σκυτάλης στο Κουβέιτ. Πέθανε ο εμίρης κι αναλαμβάνει ο μικρότερος αδελφός του

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εμίρης του Κράτους του Κουβέιτ Nawaf al-Ahmed al-Jaber al-Sabah - RIA Novosti, 1920, 16/12/2023
© AP Photo/Nasser Waggi Εμίρης του Κράτους του Κουβέιτ Nawaf al-Ahmed al-Jaber al-Sabah. Φωτογραφία αρχείου

Ο εμίρης του Κουβέιτ Nawaf al-Ahmed al-Jaber al-Sabah πέθανε σε ηλικία 86 ετών, δήλωσε ο υπουργός Εμιραλικών Υποθέσεων Mohammed Abdullah al-Mubarak al-Sabah στην κρατική τηλεόραση.

«Θρηνούμε τον εμίρη Nawaf al-Ahmed al-Jaber al-Sabah, ο οποίος πέθανε το Σάββατο», είπε ο υπουργός.
Στα τέλη Νοεμβρίου, αναφέρθηκε ότι ο εμίρης νοσηλευόταν λόγω προβλημάτων υγείας.
.
Ο Nawaf al-Ahmed al-Jaber al-Sabah γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1937 στο Κουβέιτ. Είναι ο έκτος γιος του Σεΐχη Αχμέντ αλ-Σαμπάχ, του δέκατου Εμίρη του Κουβέιτ, Αχμέτ Α’, ο οποίος βασίλεψε από το 1921 έως το 1950. Κατέχει τον θρόνο του Κουβέιτ από τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά το θάνατο του ετεροθαλούς αδελφού του Σαμπάχ Δ’.
Μετά τον θάνατο του σημερινού εμίρη, ο μικρότερος αδερφός του, ο 83χρονος διάδοχος πρίγκιπας Mishaal al-Ahmed al-Jaber al-Sabah, θα πρέπει να κληρονομήσει την εξουσία. Η κυβέρνηση τον έχει ήδη ανακοινώσει ως νέο εμίρη.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα του Κουβέιτ, ο διάδοχος του θρόνου γίνεται αυτόματα εμίρης μετά το θάνατο του ηγεμόνα, αλλά έχει πλήρη εξουσία μετά από όρκο ενώπιον του κοινοβουλίου – της Εθνοσυνέλευσης.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………