Οι Ουκρανοί επαιτούν $δις, αλλά απαιτούν να καθορίζουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το δεξαμενόπλοιο Avenca παραδίδει ρωσικά λιπάσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εικονογράφηση: Κωνσταντίνος Κρίνος/marinetraffic.com
Η άφιξη ενός δεξαμενόπλοιου από το Νοβοροσίσκ στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, προκάλεσε πολύ θόρυβο στην Ουκρανία !!
Ουκρανοί ακτιβιστές που ανακάλυψαν την άφιξη ξεσήκωσαν ένα κύμα αγανάκτησης, νομίζοντας ότι μετέφερε πετρελαϊκά προϊόντα, από το ρωσσικό λιμάνι στο Norfolk των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται μια βάση του αμερικανικού ναυτικού.
Ωστόσο, όπως δείχνουν στοιχεία που εξασφάλισε η EADaily, το δεξαμενόπλοιο δεν περιείχε καθόλου προϊόντα πετρελαίου, αλλά λιπάσματα, η εισαγωγή των οποίων από τη Ρωσσία αποφασίστηκε επίσημα από τις αμερικανικές αρχές πέρυσι !!
.
Η Ουάσιγκτον έδειξε τη στάση της απέναντι στις εισαγωγές ρωσσικών λιπασμάτων τον Μάρτιο του 2022, όταν το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αφαίρεσε τα ορυκτά λιπάσματα από τις κυρώσεις και τα συμπεριέλαβε στον κατάλογο των ζωτικών αγαθών.
.
Ταυτόχρονα, οι αμερικανοί άρχισαν να ξυπνούν και αντιδρούν ανοικτά στις παρεμβάσεις της Ουκρανίας στα εσωτερικά των ΗΠΑ !! 
.
«Τι, κανείς δεν μπορεί να έχει νόμιμο λόγο να διαφωνεί με τον Ζελένσκι; «Πολλοί λόγοι μου έρχονται στο μυαλό», έγραψε το μέλος της Άνω Βουλής του Κογκρέσου Μάικ Λι, στα social media !!
.
Τόνισε ότι η φροντίδα για τα αμερικανικά συμφέροντα δεν είναι ευθύνη του Ζελένσκι. «Αλλά είναι μέρος του δικού μας και δεν θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του» !!
.
Η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Ζελένσκι στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια «επαίσχυντη φάρσα», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Οχάιο J.D. Vance στο Fox News .
.
“Αυτό είναι απολύτως επαίσχυντο. Πρέπει να περάσουμε από μια πολύ αναξιοπρεπή διαδικασία όταν ο Ζελένσκι έρχεται και απαιτεί από εσάς, τον Αμερικανό φορολογούμενο, να του δώσετε άλλα 61 δισεκατομμύρια δολάρια”, ήταν αγανακτισμένος ο βουλευτής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του RIA Novosti.

………………………………………………………………………………………………………