Ο Biden κάλεσε τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
https://twitter.com/stairwayto3dom/status/1733563598092247048

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την έγκριση νέων κονδυλίων για τη στήριξη του Κιέβου, κάλεσε τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο στις 12 Δεκεμβρίου, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Ο Μπάιντεν κάλεσε τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο για συνάντηση την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Λευκού Οίκου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα δηλώσει την «ακλόνητη δέσμευση» των Ηνωμένων Πολιτειών να στηρίξουν τον λαό της Ουκρανίας.

Ο Μπάιντεν και ο Ζελένσκι «θα συζητήσουν τις ανάγκες της Ουκρανίας και τη σημασία της συνεχούς υποστήριξης των ΗΠΑ σε μια κρίσιμη στιγμή», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του RIA Novosti, το γραφείο του Ζελένσκι σημειώνει ότι τα βασικά θέματα για συζήτηση στην Ουάσιγκτον θα είναι η περαιτέρω αμυντική συνεργασία μεταξύ Ουκρανίας και Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικότερα, κοινά έργα για την παραγωγή όπλων και συστημάτων αεράμυνας, καθώς και ο συντονισμός των προσπαθειών μεταξύ των χωρών το 2024.

Ταυτόχρονα, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Matt Gaetz, ο εμπνευστής της απομάκρυνσης του Μακάρθι, γνωστός για τις δηλώσεις του σχετικά με την ανάγκη διακοπής της χρηματοδότησης του Κιέβου, κάλεσε τις ΗΠΑ να πείσουν τον Zelensky για μια ειρηνική διευθέτηση.

“Η Αμερική έστειλε στην Ουκρανία αρκετά χρήματα. Πρέπει να πούμε στον Ζελένσκι να αγωνιστεί για την ειρήνη”, είπε.

………………………………………………………………………………………………………