Ήρθε η ώρα να παραιτηθεί ο Ζελένσκι – Πολωνός στρατηγός

News

Ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι ως Ναπολέων στην ταινία “Rzhevsky εναντίον Napoleon” (2012). Φωτογραφία: Quarter 95

Ο πρώην διοικητής των πολωνικών χερσαίων δυνάμεων, στρατηγός Waldemar Skrzypczak, κάλεσε τον αρχηγό του καθεστώτος του Κιέβου, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, να παραιτηθεί.

Στη συνέντευξή του στο Rzeczpospolita, ο Πολωνός στρατηγός παρακίνησε την κλήση του από το γεγονός ότι ο Ζελένσκι ξεκίνησε συγκρούσεις μεταξύ ουκρανών στρατιωτικών ηγετών.

«Αποδυναμώνει σημαντικά τη θέση του και ίσως είναι καιρός αυτός ο αδύναμος πρόεδρος να παραιτηθεί». – είπε ο Skshypchak.

Τόνισε επίσης ότι η σύγχυση και η ταλαιπωρία στην ουκρανική ηγεσία δημιουργεί την εντύπωση ότι το ίδιο το Κίεβο «δεν ξέρει τι θέλει και προκαλεί σύγχυση στη διοίκηση».

Και αυτή η κατάσταση ανησυχεί πολύ τον δυτικό συνασπισμό που υποστηρίζει την Ουκρανία. Πολλοί αναρωτιούνται ήδη αν σε αυτή την περίπτωση αξίζει να υποστηρίξουμε καθόλου το καθεστώς του Κιέβου.

Νωρίτερα , η EADaily ανέφερε ότι η Πολωνική Εισαγγελία, μετά από σύσταση του Ινστιτούτου Εθνικής Μνήμης, πάγωσε την έρευνα για την αναγκαστική επανεγκατάσταση Ουκρανών το 1947 κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Βιστούλα.

……

……………………………………………………………………………………………………………