Ο Πούτιν και ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας συζήτησαν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρίγκιπας διάδοχος, ο Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Ριάντ - RIA Novosti, 1920, 12/06/2023
© RIA Novosti / Alexey Nikolsky Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρίγκιπας διάδοχος και Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Ριάντ

Πεσκόφ: Ο Πούτιν και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας συζήτησαν ευαίσθητα διεθνή θέματα

Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ συζήτησαν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή σε συνάντηση στο Ριάντ, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του αρχηγού του κράτους Ντμίτρι Πεσκόφ.
.
Όπως αναφέρει το RIA Novosti, μετά από συνομιλίες στο Ριάντ σε διευρυμένη μορφή, ο Πρόεδρος και ο Πρίγκιπας διάδοχος συνέχισαν την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο κατά τη διάρκεια του γεύματος.

“Δεν μπορώ να πω ακριβώς τι συζητήθηκε εδώ. Αλλά γενικά είναι σαφές ότι αυτό, φυσικά, περιλαμβάνει την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση και άλλα ευαίσθητα ζητήματα στη διεθνή ατζέντα”, είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους μετά τις διαπραγματεύσεις.

Όπως σημείωσε ο γραμματέας Τύπου, δεν υπάρχει ακόμη συζήτηση για κοινές ειρηνευτικές πρωτοβουλίες μεταξύ Ρωσσίας και Σαουδικής Αραβίας. Τώρα διπλωμάτες των δύο χωρών εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταλήξουν σε κάποιο είδος κοινού εγγράφου, αλλά αυτό αφορά συνολικά τις διμερείς σχέσεις. «Αυτό είναι πιο πιθανό να συνοψίσει τη γενική κατανόηση που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων», εξήγησε ο Πεσκόφ.
.
Είπε επίσης ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ συζήτησαν τη συνεργασία εντός του ΟΠΕΚ+. «Τα μέρη ενδιαφέρονται, τα μέρη συμφωνούν ότι οι χώρες μας φέρουν μεγάλη ευθύνη για την αλληλεπίδραση προκειμένου να διατηρήσουν τη διεθνή αγορά ενέργειας στο σωστό επίπεδο και σε μια σταθερή, προβλέψιμη κατάσταση. Αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου.
.
Μιλώντας για πιθανή επίσκεψη του Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ στη Ρωσσία, ο Πεσκόφ διευκρίνισε ότι θα διευθετηθεί δια της διπλωματικής οδού, ενώ δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες.
.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε για επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία την Τετάρτη για διαπραγματεύσεις με τον Πρίγκιπα διάδοχο και Πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ.
.
Πριν από αυτό, την ίδια ημέρα, ο Ρώσος ηγέτης επισκέφθηκε τα ΗΑΕ · οι διαπραγματεύσεις του με τον Πρόεδρο Mohammed bin Zayed Al Nahyan πραγματοποιήθηκαν στο Άμπου Ντάμπι · διεξήχθησαν με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών και σε μορφή πρωινού εργασίας.

……………………………………………………………………………………………………