Σ. Αραβία: Όποιος θέλει απαγόρευση πετρελαίου ας σταματήσει τη δική του παραγωγή από 1/1/2024 !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν. Εικονογράφηση: aawsat.com

σ.σ. : Στην προηγούμενη σύνοδο κορυφής των BRICS ο Ρώσσος ηγέτης, Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι στο άμεσο μέλλον δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στα καύσιμα υδρογονανθράκων. Ορισμένες χώρες που επιτάχυναν τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θερίζουν τώρα τους καρπούς των λαθών τους, είπε, προσθέτοντας ότι η ενεργειακή μετάβαση είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να πραγματοποιηθεί προσεκτικά, με ισορροπημένο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά κάθε χώρας.

Πράγματι, για σκεφθείτε … το υποθετικό σενάριο ενός τερματισμού (από όλους όμως ε;) εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου από την 1/1/2024 !! Μιλάμε για ένα παγκόσμιο μπλακ άουτ μέσα σε μόλις κάποιους μήνες, ανάλογα με τα αποθηκευμένα καύσιμα που θα έχει κάθε χώρα !! Γιατί όλος ο πλανήτης, σε όλους τους τομείς, κινείται με μηχανές εσωτερικής καύσης !! Πόσο μάλλον ο πρωτογενής τομέας της γεωργίας, που αν σταματήσει, σε λίγους μήνες θα τρώνε όλοι χώμα !!

Και για να ρωτήσουμε τα ξεφτέρια !! Γιατί δεν λέτε κουβέντα για την μετατροπή των ήδη μηχανών εσωτερικής καύσης, ώστε να καίνε … νεράκι ;; Τάχα δεν γνωρίζουν ότι εδώ και πολλά χρόνια, κάποιοι “ψεκασμένοι” έχουν ήδη τροποποιήσει και εφαρμόσει την καύση υδρογόνου, κατόπιν ηλεκτρόλησης νερού , σε μηχανές εσωτερικής καύσης βενζίνης και πετρελαίου ;; Έτσι, με τις ήδη υπάρχουσες μηχανές, η μετάβαση θα γίνει ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα μπλακ άουτ και χωρίς να χρειάζονται εξωπλανητικά ποσά για θεμελιώδεις αλλαγές !! Και από που θα βρεθούν ;; Από τον Άρη ;;

Ορίστε, λοιπόν, η λύση !! Προωθείστε και επιδοτείστε την απλή μετατροπή των μηχανών εσωτερικής καύσης για να καίνε νεράκι κι αφήστε τα εξωπραγματικά μεγαλεπήβολα σχέδια καταστροφής της παγκόσμιας οικονομίας !!

Και για να τελειώνουμε … να σας πούμε τα πραγματικά προβλήματα σας !! α) Δεν μπορείτε πλέον να έχετε υπό τον έλεγχο σας τις χώρες που παράγουν ορυκτά καύσιμα, και β) θα χάσετε παντελώς τον έλεγχο, αν οι μηχανές καίνε νεράκι του θεού, που ο καθένας βρίσκει παντού και μάλιστα όταν, με την ηλεκτρόλυση του νερού και καύση του υδρογόνου παράγεται πάλι νεράκι !!

…………………………

Υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας: Απαγόρευση του πετρελαίου; Αφήστε τους να ελέγξουν μόνοι τους

Η Σαουδική Αραβία δεν θα υποστηρίξει σχέδια εγκατάλειψης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και καλεί τους εμπνευστές να δοκιμάσουν τις ιδέες τους πάνω τους. Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν είπε αυτό σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Δεν μπορούμε να εξαπατήσουμε τον εαυτό μας και να συμφωνήσουμε ότι η κατάσταση (στην παγκόσμια αγορά) θα γίνει ακόμη χειρότερη. Αυτή είναι η ενεργειακή ασφάλεια» Ο υπουργός είπε σχετικά με προτάσεις για αποεπένδυση από ορυκτά καύσιμα στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP28 στο Ντουμπάι. Ο Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν σημείωσε ότι δεν του αρέσουν τέτοιες ιδέες.

«Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα από το πετρέλαιο είναι η κατάλληλη τεχνολογία για τον κόσμο. Αν κάποιος πιστεύει διαφορετικά, δεν θα κατονομάσω τις χώρες, τότε ας παγώσει τουλάχιστον τη δική του παραγωγή από την 1η Ιανουαρίου 2024 και ας δώσει ένα σχέδιο για την εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων», είπε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απαραίτητο να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή και η καλύτερη επιλογή είναι να μετριαστούν οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ο Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν είπε στο Bloomberg ότι η Σαουδική Αραβία βελτιώνει συνεχώς τις τεχνολογίες παραγωγής πετρελαίου και θα εφαρμόσει μεγάλα έργα δέσμευσης CO2. Η χώρα είναι επίσης ήδη ηγέτης στον σχεδιασμό πράσινων προμηθειών ηλεκτρικής ενέργειας.

Την παραμονή της κύριας διάσκεψης για το κλίμα COP28 στο Ντουμπάι, ο ΟΗΕ δημοσίευσε μια έκθεση ότι τα μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν είναι αρκετά. Διαφορετικά, η αύξηση της θερμοκρασίας στη Γη σε σύγκριση με την προβιομηχανική περίοδο δεν θα είναι 1,5°C, αλλά 2,5°C-2,9°C.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και δεκάδες διεθνείς περιβαλλοντικοί οργανισμοί έχουν ζητήσει την πλήρη εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων . Στο Ντουμπάι, η ιδέα υποστηρίχθηκε από τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ .

Ωστόσο, η ιδέα της εγκατάλειψης των ορυκτών καυσίμων δεν βρήκε αμέσως υποστήριξη σε πολλές χώρες. Για παράδειγμα, 50 μεγάλες εθνικές και ιδιωτικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, που αντιπροσωπεύουν το 40% της παγκόσμιας παραγωγής, έχουν συμφωνήσει να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου αλλά δεν έχουν δεσμευτεί να μειώσουν την παραγωγή. Και ενώ τέτοιοι κολοσσοί όπως η ExxonMobil και η Saudi Aramco έβαλαν τις υπογραφές τους, η Chevron και η ConocoPhilips απείχαν εντελώς.

Πηγή

……………………………………………………………………………………………………….